Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 12. 15:20, kedd | Sport
Forrás: mti

Öt elnökjelölt közül választ az úszó szövetség

Öt elnökjelölt közül választ az úszó szövetség

Öt elnökjelölt lesz a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szeptember 24-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésén.

A MÚSZ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két olimpiai bajnok, az 1980-ban győztes Wladár Sándor, valamint az 1996-ban aranyérmes Czene Attila mellett Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely elnöke, a sportágon kívülről érkező Horváth Gergely Domonkos, valamint Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke jelölt a posztra.

Gyárfás Tamást is jelölték, aki 23 évig irányította a szövetséget, ő azonban nem vállalta az elnökjelöltséget, ugyanis - ahogyan az MTI-nek hétfőn fogalmazott - azok az okok, amelyek miatt november 30-án lemondott posztjáról, továbbra is fennállnak.

A MÚSZ éléről a tagok szeptember 1-jén hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.