Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ősszel jön a további rezsicsökkentés

Ősszel jön a további rezsicsökkentés

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétvégén azt mondta, szeptemberben hallgatja meg a frakció a kormány elképzeléseit arról, hogy a fűtési szezon beállta előtt, hogyan lehet tovább mérsékelni a rezsit. A gáz és elektromos árak tekintetében további 10 százalékos mérséklésre utalt, egyéb rezsitételeknél (vízközmű, csatorna, kéményseprés, szemétszállítás) ennél nagyobb csökkenést ígért.

A gáz és elektromos árak csökkentése a blue-chipek közül leginkább a Magyar Telekomot és a MOL-t érintheti - mondják az Equilor elemzői. A MOL ugyan már nem rendelkezik lakossági gázszolgáltatással, de gázszállító vállalatán keresztül közvetett módon érheti veszteség. A Magyar Telekom viszont közvetlenül érintett az energiaszolgáltató üzletágán keresztül. Itt korábban is lényegében profit nélkül dolgozott a cég, így az hatósági energiaár vágás nyomán operatív szinten is veszteséges lesz ez a divízió. Úgy gondoljuk, hogy ez a Telekom már nem vállalja be az ügyfélmegtartás érdekében, így az üzletág megszüntetése is napirendre kerülhet. Ez a bevételt ugyan érintené, ám az alacsony marzs miatt a profitabilitás így nem sérülne jelentős mértékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.