Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 10. 08:32, péntek | Belföld
Forrás: mti/fotó:police.hu

Országszerte terjesztette a 7 díler az új pszichoaktív anyagot - VIDEÓVAL

Országszerte terjesztette a 7 díler az új pszichoaktív anyagot - VIDEÓVAL

Közel 3,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói egy ferencvárosi sörözőben,

miután elfogtak hét férfit, akik országszerte, Budapesten, Makón, Kiskunhalason és Turán kereskedtek a szerrel - közölte a BRFK internetes oldalán péntek reggel.

A közlemény szerint a ferencvárosi vendéglátóhelyen a 37 éves budapesti M. Sándor és üzlettársa, a 30 éves budapesti G. István rendszeresen új pszichoaktív anyagot árult. A terjesztők március 8-án délután Makóról, Kiskunhalasról és Turáról érkeztek a vendéglátóhelyre, hogy drogot vásároljanak a két férfitól.

Először a 49 éves K. Béla és a 26 éves B. Béla érkezett a sörözőhöz, majd a megvásárolt anyaggal visszamentek az autójukhoz, ahol a BRFK nyomozói a Szegedi Rendőrkapitányság közreműködésével elfogták őket. A rendőrök az egyik makói férfi ruházatának átvizsgálásakor 201,46 gramm új pszichoaktív anyagot találtak.

Ezután a 31 éves K. Csaba és a 29 éves K. Csaba - szintén kábítószer-vásárlás céljából - ment be a sörözőbe, majd miután visszamentek az autójukhoz, őket is elfogták a nyomozók. Az egyik kiskunhalasi férfitól 491,79 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

Ezt követően a rendőrök éppen akkor mentek be a vendéglátóhelyre, amikor a 29 éves turai B. Márió is új pszichoaktív anyagot akart vásárolni. Az intézkedés megkezdésekor M. Sándor és B. Márió a kristályos anyagot megpróbálták a lefolyóba öntve eltüntetni, de a nyomozók megakadályozták. A rendőrök a helyiségben több mint 2,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot, egy digitális mérleget, valamint a kereskedőknél közel hatmillió forint készpénzt és valutát találtak.

A BRFK nyomozói a hét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd B. Márió kivételével őrizetbe vették őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.