Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Óriási naperőmű épülhet Pécsett

Óriási naperőmű épülhet Pécsett

A SYBAC-Solar Kft. hazai képviselete a pécsi Tüskésrét bérbevételét tervezi, ahol húsz focipályányi területet borítana be napelemekkel. A megtermelt energiát eladnák a szolgáltatónak. Pécs napenergia termelés szempontjából kiváló adottságokkal rendelkezik, így a húsz hektáros területen 7 megawattos létesítményt is tudnának működtetni.

Lévai Béla, a SYBAC-Solar Hungary Kft. ügyvezetője tájékoztatásában elmondta, tárgyalásokat folyatnak a városvezetéssel arról, hogy a tüskésréti városrészben egy nagyobb területet bérelhessenek a jövőben. Úgy véli Pécs kiváló adottságokkal rendelkezik egy naperőmű tekintetében, hiszen a napsütéses órák száma magas, az időjárás kellően kedvező ilyen energiaforrások kiaknázására.

A cég felvette a kapcsolatot a várossal, hogy elinduljon legújabb projektjével. A kétezres évek eleje óta működő német anyavállalat hazai leányaként a SYBAC-Solar Hungary Kft. tavaly alakult meg Magyarországon. A társaság célja, hogy napelem-szigeteket, napelem-parkokat hozzon létre hazánkban, s hosszú távon a megtermelt energia rendszerbe táplálásával érjen el nyereséget. Többek között Németországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban vannak a cégnek működő erőművei. Összesen 125 ezer, négyfős család éves villamosenergia-felhasználását képesek így előállítani.

Lévai szerint Pécsre egy 7 megawattos létesítményt képzeltek el, ami azt jelenti, hogy egy közel húszhektáros területet vennének igénybe. A park nagysága függhet a remélt EU-s támogatások mértékétől, s attól, hogy az energiaszolgáltató mennyi villamos áramot lesz hajlandó átvenni tőlük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk