Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Február 20. 11:47, péntek | Életmód
Forrás: http://tudnodkell.info

Organikus fájdalomcsillapítók, mellékhatás nélkül

Organikus fájdalomcsillapítók, mellékhatás nélkül

Ha fáj valamink nem csak a szintetikus anyagok, gyógyszerek siethetnek a segítségünkre. Egyre népszerűbb a természetes anyagok használata is, amelyekkel szintén felvehetjük a harcot a fájdalommal szemben.

Sokan bíznak a növények gyógyhatásában, amelyek sokféleségüknek köszönhetően számos betegségünkre jelenthetnek gyógyírt. Szakértők szerint a gyógynövények nem csak a betegségek közvetlen tüneteit tudják kezelni, de csökkentik a toxin szintet a szervezetünkben és leküzdik a gyulladásokat is.

És most lássuk a hatásos, de természetes fájdalomcsillapítókat!

Chili paprika

A magyarok által kedvelt csípős paprika gazdag a kapszaicinnak nevezett vegyületben, amelyről köztudott, hogy fájdalomcsökkentő hatású.

Őszi margitvirág

Ez a növény jól kezeli a fájdalom és láz együttes tüneteit, de a gyomorbántalmakkal, fejfájással, fogfájással is képes felvenni a harcot. A leveléből készült főzetet leginkább a migrénes fejfájás kezelésére és megelőzésére használják.

Ördögkarom

Bármennyire is ijesztő a neve, ne féljünk tőle, hiszen az egyik legjobb természetes anyag, ami segíthet megszabadulni az utálatos fájdalomtól. A Dél-Afrikából származó növény derékfájásra gyakorolt jótékony hatása tudományosan bizonyított.

Macskagyökér

Ezt a gyógynövényt leggyakrabban az álmatlanságban szenvedők használják (nyugtató, altató hatása miatt), ugyanakkor hatékony ellenszere az izomgörcsöknek is. Ezért lehet a nők legjobb barátja, amikor a menstruációs görcsök leküzdéséről van szó. Arról is beszámoltak, hogy a menopauza ideje alatt ez a növény képes a hőhullámok szabályozására is. Nem véletlen, hogy ez az összetevő sok, különböző gyógyszeripari termékben is megtalálható.

Gyömbér

Ázsiában a gyömbér már bejáratott orvosságnak számít az ízületi gyulladások és reuma okozta fájdalmak kezelésére. Az eddigi használat során nem tapasztaltak mellékhatást ennél a gyógynövénynél. Könnyen beszerezhető, fűszerként és teaként is fogyaszthatjuk.

Az említett növények tehát segíthetnek fájdalmaink csillapításában, de további kutatásokra van még szükség, hogy tudományosan igazolják az összes jótékony hatásukat. Fontos, hogy ezek a gyógymódok nem azonnali fájdalomcsillapítók, de enyhíteni tudnak a kellemetlen tüneteken.

Ne feledje, a betegségek gyógyítására kombinálni kell a technikákat: a helyes, megfelelő étrend és az elegendő pihenés elengedhetetlen még gyógyszeres kezelés esetén is.

forrás: http://www.stethnews.com/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: