Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Február 24. 09:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: Magyarország a szankciók miatt 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanannyi energiáért

Orbán Viktor: Magyarország a szankciók miatt 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanannyi energiáért

A miniszterelnök Svédország és Finnország NATO csatlakozásáról is beszélt reggeli rádióinterjújában.

Magyarország a szankciók miatt megugró energiaárak következtében tavaly 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanolyan mennyiségű energiáért, mint egy évvel korábban; volna helye ennek a pénznek, azonban egy rossz brüsszeli döntés eredményeképpen ezt az összeget "kiveszik a magyarok zsebéből", velünk fizettetik meg a rossz szankciós döntés árát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: márciusban lassulni fog áremelkedés üteme, decemberben már egyszámjegyű lesz az infláció.

Azt mondta: a kormány meghozta azokat intézkedéseket - húsz döntést -, amelyeket az inflációval szemben meg lehet és meg kell hozni.

"Tehát ugyan a szervezet még beteg, lázas, de már megkapta az injekciót. (...) Csak kell egy kis idő, mint a betegségek esetében általában, amíg a szer hatni kezd" - fogalmazott.

Ha Svédország és Finnország tisztességes hozzáállást vár, ők is legyenek tisztességesek

Ha Svédország és Finnország azt várja Magyarországtól, hogy legyen tisztességes, és járuljon hozzá a NATO-tagságukhoz, akkor ezen országok is legyenek azok, és ne terjesszenek valótlanságot Magyarországról - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hangsúlyozta: a kormány a két ország tagságának támogatására kérte az Országgyűlést, azonban a kormánypárti frakciók egy része "nem túl lelkes". A többi közt azért, mert ezen államok nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek a demokráciánkról, a nálunk lévő jogállamiságról - jelezte.

Orbán Viktor elmondta azt is, Törökország aggálya, hogy szerintük Svédországban olyan terrorista szervezetek működnek, amelyek Törökország ellen dolgoznak. Ők is a szövetségeseink, az ő hangjukat is meg kell hallanunk - fogalmazott Törökország fenntartásairól a miniszterelnök.

Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen

Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen - jelentette ki a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök, a napokban kirobban "pedofilüggyel" kapcsolatban.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak kell rendelkeznie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerével.

Elmondta: a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre".

Azt is elvárom, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel; ezek nagyon kínos, nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük őket, akkor a számuk nőni fog - mutatott rá Orbán Viktor.

Hozzátette, "csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket e genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van".

Fotó: MTI

Címkék: orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során