Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 06. 14:14, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán szavai után stabil a forint

Orbán szavai után stabil a forint

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatója óta a 316-318 forintos sávban mozog az euróval szembeni árfolyam.

A kormányfő a jegybankelnökkel, a nemzetgazdasági miniszterrel és az IMF-tárgyalásokért felelős miniszterrel folytatott megbeszélés után azt mondta, hogy a bankbetétek biztonságban vannak, és a devizatartalékról kizárólag a Magyar Nemzeti Bank dönthet.

Orbán Viktor azt is közölte, hogy napi egyeztetés lesz az MNB-vel, a kormány célja pedig a mihamarabbi megegyezés a nemzetközi szervezetekkel egy új hitelkeretről.

A Magyar Nemzeti Bank mérsékelten kommunikálta a mai tanácskozást. Közleményükben ezt írták: a jegybank elnök kezdeményezésére létrejött találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, a jelenlevő kormánytagok és Simor András jegybankelnök közösen áttekintették a hazai gazdaság folyamatait és értékelték a jelenlegi helyzetet.

Az MNB szerint megállapodtak abban, hogy a nemzetgazdasági miniszter és a jegybank elnöke folyamatosan egyeztetnek és a rendelkezésre álló eszközökkel biztosítják a magyar gazdaság stabilitását. A Magyar Nemzeti Bank szorosan és folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar pénzügyi rendszer helyzetét. A jegybank hangsúlyozza, hogy magyar bankrendszer kellően stabil.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére