Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2014. Szeptember 30. 08:02, kedd | Helyi
Forrás: http://www.atv.hu

Orbán: ha Jézus Bicskén született volna, sokkal jobban járt volna

Orbán: ha Jézus Bicskén született volna, sokkal jobban járt volna

A miniszterelnök a felújított városközpontot adta át Bicskén, ahol méltatta a helyiek lokálpatriotizmusát és a Fidesz polgármesterjelöltjét, Pálffy Károlyt. A címbeli sorokat egy helyi népdalból idézte.

A legnagyobb értéknek, amely az elmúlt években Magyarországon megszületett, az összefogást tartom - mondta a miniszterelnök hétfőn, Bicske megújult városközpontjának avatóünnepségén.

Orbán Viktor a Hősök terén, mintegy ötszáz ember előtt hangsúlyozta, hogy a magyar felfogás szerint a lehetetlen nem egy tény, hanem egy vélemény. „Merte-e volna bárki 2010-ben azt gondolni, hogy lehetséges elszámoltatni a bankokat, hogy lehetséges a devizahiteleseket kimenteni a szinte reménytelennek tűnő adósrabszolgaságból, vagy jutott-e bárkinek eszébe az, hogy a rezsit nem csak emelni, hanem csökkenteni is lehet?” - tette fel a kérdést.

A miniszterelnök úgy vélte: „ha van összefogás, az emberek hisznek saját erejükben, van bizalom a választók és a megválasztott vezetők között, akkor Magyarország olyan teljesítményre és eredményekre képes, amit mi sem gondolunk saját magunkról, mi sem látunk bele saját országunkba”.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:39, vasárnap | Belföld

Országszerte csökkent a légszennyezettség

A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.

2021. Február 28. 13:38, vasárnap | Belföld

Meghalt 72 beteg, 4469-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 72, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4469 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Február 28. 08:10, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.