Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2014. Október 21. 11:30, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Olvasáskultúra, értékvilág, szakmaiság – mit jelentenek a kötelező olvasmányok

Olvasáskultúra, értékvilág, szakmaiság – mit jelentenek a kötelező olvasmányok

Vajon a mai fiatalok számára mit jelentenek a kötelező irodalmi szövegek. Egyebek közt erre is kereste a választ a KELLO nyilvános beszélgetéssel az Olvasás Éjszakájának programjaihoz csatlakozva.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Kódex könyváruházában szombat este rendezett nyilvános beszélgetéssel a KELLO is csatlakozott az Olvasás Éjszakájának programjaihoz. Mivel a tankönyvterjesztésben, illetve a kötelező- és ajánlott irodalmak terjesztésében is érintett a Könyvtárellátó, a beszélgetés során a meghívottak azt az egyre gyakrabban felmerülő kérdést vitatták meg, vajon a mai fiatalok számára mit jelentenek a kötelező irodalmi szövegek.

De kiderült, hogy a kérdést nem is lehet így feltenni…

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 09:06, szombat | Belföld

Többfelé havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.

2022. Január 22. 08:53, szombat | Belföld

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg - tájékoztatta az intézmény operatív igazgatója az MTI-t.

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2022. Január 22. 06:00, szombat | Belföld

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott \"csaló portál\" jelent meg az interneten - figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.