Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2011. December 02. 14:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta tetemét próbálták Magyarországon keresztül Olaszországba juttatni román állampolgárok egy kisbusszal.

A madarak természetvédelmi értéke megközelíti a 6,5 millió forintot – tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csütörtökön az MTI-t.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság még hétfőn értesítette a nemzeti parkot arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy román rendszámú kisbusz ellenőrzése közben madártetemekre bukkantak az M7-es autópályán – mondta el Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője.

A nemzeti park munkatársai a balatonakarattyai benzinkútnál megnézték a tetemeket, és megállapították, hogy védett madarakról van szó, amelyekről az Olaszországba igyekvő román állampolgárok semmilyen behozatali engedélyt nem tudtak felmutatni. Két hűtőtáskában 644, feltehetően fegyverrel elejtett mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt, eszmei értékük egyenként 10 ezer forint.

A NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a kisbuszban utazó hat román állampolgár ellen. A madártetemeket lefoglalták. Fischer József azt mondta, a madarakat feltehetően Romániában ejtették el. Az ügyben vizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek szabadságvesztésre

Az ózdi, illetve a hajdúböszörményi bíróság rendőrökre támadó férfiakat ítélt szabadságvesztésre gyorsított eljárásban - tudatta Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön közleményben.

2020. Július 08. 06:08, szerda | Kék hírek

Rendőrökre támadók őrizetét rendelték el a nyomozó ügyészek

Újabb, rendőrökre támadó férfiak őrizetét rendelték el a Debreceni Regionális Ügyészség készenlétes ügyészei, ezúttal három férfi ellen kellett intézkedniük

2020. Július 07. 16:07, kedd | Kék hírek

Hét év börtönt kapott húszkilónyi drog elrejtéséért egy külföldi kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

2020. Július 07. 06:09, kedd | Kék hírek

Szökött rabot keres a kalocsai rendőrség

Szökött rabot keres a Kalocsai Rendőrkapitányság: a férfi még szombaton, munkavégzés közben engedély nélkül távozott az állampusztai börtön közeléből - közölte a police.hu-n a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.