Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Október 20. 11:35, hétfő | Belföld
Forrás: http://www.idokep.hu

Október 23.: Viharos szél, hózápor

Október 23.: Viharos szél, hózápor

Jelentős változás jön, hidegfrontok hoznak lehűlést.

Véget ér a nyugalmas, kellemes őszi idő, keddtől jelentős változás kezdődik, de előtte hétfőn még többfelé számíthatunk sok napsütésre, bár ezen a napon délután már felhők érkeznek az északi tájakra, mely a változás előjele, és a késő délutáni óráktól az északi tájakon kisebb eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkülhet, de a reggeli köd feloszlását követően kellemesen meleg időre van kilátás 18-23 fok közötti maximumokkal.

Vége a nyugodt időnek

Kedd reggelre megérkezik az első hidegfront, előtte éjjel pedig már többfelé várható csapadék, így sok helyen ébredhetünk esős időre, helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Enyhébb lesz a reggel, 10-15 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben átmenetileg megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet. A többfelé élénk északnyugati szélben 15 és 20 fok közé melegedhet még a levegő.

Markáns hidegfront jön

Szerda reggelre érkezik egy újabb hidegfront, és ez fogja meghozni az igazi, markáns változást. Sokfelé ismét csapadékos időre ébredhetünk, esőre, záporokra kell számítani, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A front mögött az északnyugati szél viharossá fokozódik. A hideg levegő beáramlása miatt mindössze 8 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás. A szél miatt a Balaton déli partjára ismét kiönthet a tó vize.

Viharos szél, hózáporok az ünnepnapon

Nemzeti Ünnepünkön is sok felhő lesz felettünk, eső, zápor többfelé előfordulhat, a hegyeinkben pedig egy-egy hózápor is kialakulhat. Viharos lesz az északi, északnyugati szél, mely megzavarhatja a szabadtéri programokat, illetve egyes rendezvények akár el is maradhatnak. A hajnali órákra mindössze 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, a kevésbé szeles északkeleti tájakon talajmenti fagy sem zárható ki. A legmelegebb órákban mindössze 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet, a viharos széllel együtt pedig hőérzetünk nagyon alacsony lesz.

Pénteken is folytatódik a szeles, hideg idő, bár már több napsütésre számíthatunk ezen a napon. Reggelre viszont több helyen is fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).