Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 19. 11:43, szerda | Életmód
Forrás: http://www.hazipatika.com

Okosabbak, vonzóbbak a homokóra alkatú nők

Okosabbak, vonzóbbak a homokóra alkatú nők

Az egész internetet bejárta Kim Kardashian amerikai híresség meztelen fotója. Van, akit idegesít, másoknak viszont igen vonzó a kerekded idomokkal bíró hölgy. Ez utóbbinak tudományos alapokon nyugvó okai is vannak.

Az evolúcióval foglalkozó tudósok szerint a férfiak azért találják olyan vonzónak a nagyobb fenékkel és vékony derékkal bíró hölgyeket, mert termékenyebbnek látják őket.

Azonban a megfelelő derék-csípő hányados az intelligenciával is összefüggésben áll, ráadásul nemcsak a teltebb idomokkal bíró nők okosabbak, hanem a gyermekeik is.

Barnaby Dixson új-zélandi antropológus arra volt kíváncsi, hogy pontosan mitől találják a férfiak vonzónak a nőket. A kutatásában önkénteseknek egy hölgy digitálisan megváltoztatott képét mutatták meg: a nőnek a mell-, a derék- és a csípőbőségét is többször megváltoztatták. Az önkénteseknek ezek után rangsorolni kellett a képeket az alapján, hogy mennyire találták őket vonzónak. Emellett infravörös kamerával is megfigyelték a szemmozgásukat. Úgy találták, hogy bár az első pillantások a dekoltázsra estek, a deréknek és a csípőnek jóval több figyelmet szenteltek.

Egy másik kutatásban, melyben 16 000 nőt vizsgáltak, megállapították, hogy a szélesebb csípő és nagyobb fenék, illetve a vékony derék (vagyis a homokóra-alkat) magasabb intelligenciával jár együtt.

A csípőn és a combokon lévő zsírrétegben ugyanis magasabb volt az elraktározott omega-3 zsírsejtek aránya, ez pedig elengedhetetlen az agyfejlődéshez, illetve az agyműködéshez.

Ezzel szemben a derék környékén lévő zsírraktárakban nagyobb valószínűséggel találunk omega-6 zsírsavakat, melyek nem olyan hatékonyak az agynövekedés elősegítésében.

Az Evolution and Human Behaviour című szaklapban megjelent tanulmány szerint a gömbölyded, nőies formákkal rendelkező anyák gyermekei jobban teljesítettek a kognitív képességeket vizsgáló teszteken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).