Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 09. 16:03, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - A NAV-törvény módosítása versenyképessé teszi a pénzügyi nyomozók illetményét

OGY - A NAV-törvény módosítása versenyképessé teszi a pénzügyi nyomozók illetményét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításának célja a szervezet illetményrendszerének egységesítése mellett, a NAV bűnügyi tevékenységének megerősítése azáltal, hogy versenyképessé teszi a pénzügyi nyomozók illetményét.

A Ház 300 kormánypárti, jobbikos és LMP-s igen szavazattal, 6 nem ellenében és 37 szocialista képviselő tartózkodása mellett fogadta el a változtatásokat.
Jelenleg nagy különbségek vannak a NAV-nál dolgozó pénzügyi nyomozók és a rendőrségnél hasonló munkakörben dolgozók bére között, ami elvándorlást okoz. Egy egyéves gyakorlattal rendelkező rendőrtiszt nyomozó bére például 290 ezer forint, míg az ugyanilyen tapasztalatú NAV-nyomozók csak 210 ezer forintot keresnek. Az új besorolás megszünteti az indokolatlan különbséget. A változás 800 pénzügyi nyomozót érint.
A módosítás szabályozza az állomány cafeteria juttatásait. Az érintettek - választásuk szerint - önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba való befizetésre, illetve egyes, az szja-törvényben foglalt juttatásokra, például Erzsébet-utalványra, SZÉP-kártyára, iskolakezdési támogatásra jogosultak. A juttatás összege nem lehet kevesebb az illetményalap - jelenleg 38.650 forint - ötszörösénél.
A javaslat másik célja a NAV-nál dolgozók illetményrendszerének egységesítése, a hivatásos és a kormánytisztviselői állomány egységes kezelése.
Az új szabályokat szeptember 1-jétől kell alkalmazni.

Címkék: Pénzügy-adózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő