Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nyolc év fegyházat kapott egy férfi, aki rágyújtotta a házat hét emberre

Nyolc év fegyházat kapott egy férfi, aki rágyújtotta a házat hét emberre

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki rágyújtotta a házat volt barátnőjére és további hat emberre tavaly májusban a Komárom-Esztergom megyei Bokodban.

Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, a táblabíróság a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt kiszabott jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék korábbi határozatát. A férfi a legkorábban 2021 szeptemberében bocsátható feltételes szabadságra.

A vádirati tényállás szerint a 47 éves férfinak viharos szerelmi kapcsolata volt a sértettel, féltékeny volt és italozott. Miután kapcsolatuk megromlott, tavaly május 5-én rendőri intézkedés mellett elvitte ingóságait a házból.

Aznap este a házban a nőn kívül négy gyermeke és további két felnőtt tartózkodott. Éjfél után a férfi ittasan visszament oda, a teraszon lévő bútorokat motorbenzinnel lelocsolta és felgyújtotta, majd az ajtót berúgva behatolt az épületbe, ahol szintén benzint locsolt szét, majd meggyújtotta. Ezután lökdöste, sértegette és a hajuknál rángatta a felnőtt sértetteket. A tüzet két gyermek kezdte el oltani. A vádlott megpróbálta megakadályozni, hogy a sértettek értesítsék a tűzoltókat.

A férfi végül kifutott a házból, közben egy benzines palackot dobott be a nappaliba. A házban lévők el tudták hagyni az égő ingatlant, az időközben visszatérő férfi azonban azt hitte, meghaltak. Az épületnél a vádlott továbbra is agresszívan viselkedett, végül a rendőrök előállították.

A másodfokú határozat indoklása szerint a vádlott szándéka "legalább eshetőlegesen" a sértettek megölésére irányult, erre utal, hogy a tűzgyújtáskor a benzin mellett égésgyorsító anyagot is használt, meg akarta akadályozni, hogy az egyik sértett telefonon értesítse a tűzoltókat, és gátolta a tűz oltását. Az ítélőtábla szerint alaptalan volt az elsőfokú büntetés enyhítésére irányuló fellebbezési kérelem, mivel a vádlott cselekménye többszörösen minősített esete volt az emberölés kísérletének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.