Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Április 05. 03:21, kedd | Helyi
Forrás: Legendavadász

Noé Bárkája 2. rész

Noé Bárkája 2. rész

Noé bárkája 2. rész

Az első 24 túra alatt, amit megszervezett, teljesen elképedt az új felfedezések láttán. Szentül hitte, hogy végre az igazi bárka maradványaira bukkantak. 15 év kemény kutatás következett, melynek során Wyatt bebizonyította ásatások, és fémtartalom mérések során, hogy valóban Noé bárkájának maradványai hevernek ott a sár, és lávaréteg által eltakarva. A török kormány hitelesnek találta a végrehajtott teszteket s magát a megtalálás tényét, és Wyatt-nak ítélte a felfedezést. A hír még egy hatalmas újságcikkben is megjelent 1987. Június 21.-én. Először nemzeti parknak nyilvánították, majd később nemzeti kincsnek. Néhány évvel a felfedezés hivatalos elismerését követően egy látogatóközpontot épített fel a kormány, melyről rá lehet látni a bárkára, és környező területére. Innentől kezdve a világ bármely tájáról ellátogathattak az emberek Noé legendás bárkájához.Mr. Osman Baydar, a terület kormányzója a helyi és külföldi kutatókkal együtt avatta fel, illetve nyitotta meg a bárka területét a publikum számára.

„Az elmúlt években Törökország is csatlakozott a világ leglátogatottabb országaihoz. Egészen biztos, hogy a Bibliában említett Noé bárkája itt fekszik! Büszke vagyok rá, hogy ezt a területet a bárka végső nyughelyének nevezhetem, mellyel milliók figyelmét keltem fel szerte a világon! Szeretnék köszönetet mondani a helyi és külföldi kutatóknak, Mr. Wyatt-nak, és mindenkinek, aki a kutatásban közreműködött. A jövőben szeretnénk ezt a helyet megnyitni a turistáknak, hogy minden ember megtekinthesse a feltárt csodát.”

A török kormány még az országutakon is reklámozta a megtalált maradványt. A néhány kilométerenként kitett táblák mutatják, milyen messze van még „Noé nagy hajója”. A képen látható férfi mellett elhelyezett felirat azt jelzi, hogy már csak 8 kilométer (5 mérföld) van hátra.

Hogy hogyan is nézett ki a bárka a következő részből kiderül….

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.