Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 23. 12:36, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: bicske.hu/hírek

Önkormányzati tájékoztató!

Önkormányzati tájékoztató!

Az Önkormányzat beszámolója a Nappali melegedőről, és a kiosztott tűzifáról.

A 2011/2012 év telének leghidegebb napjai voltak 2012 február 2. és február 14. között. Bár a tél korábbi időszakjaiban az időjárás kedvező volt, mégis városunkban sok család nem kellőképpen készült fel tüzelőjének biztosításával a nagyobb hidegekre.
A korábbi időszakok enyhe időjárásához képes február elején beköszöntött alacsony külső hőmérséklet miatt Önkormányzatunk úgy döntött, hogy a rászorultaknak gyorsított elbírálású segélyt biztosít tűzifa formájában. Ezt lehetővé tette, hogy 2011 decemberében pályáztunk tűzifa vásárlás támogatására, és januárban ennek egy részét le is szállította a Vértes Erdészeti Zrt.
A közel két hetes időszakban összesen 177 kérelmet bíráltunk el, mely alapján a rászorultaknak a Bicskei Gazdasági Szervezet munkatársai összesen 569 mázsa fát szállítottak ki.
-olvasható a bicske.hu-n

A melegedőről pedig az alábbi beszámolóban összegeznek:

2012. február 2 és 17 –e között tudták igénybe venni településünkön a rászorultak a nappali melegedőt.
A Kapcsolat Központ székhelyén Bicske, Ady E. u. 2-ben alakítottunk ki egy helyiséget, ahol két héten keresztül folyamatosan, 8- 16 óráig fogadták az igénybe vevőket. A Kapcsolat Központ munkatársai mellet a Bicskei Katolikus Karitasz önkéntesei is vállaltak ügyeletet a melegedőben így biztosították a hétvégi nyitva tartást is.
A két hét alatt, összesen 16 fő fordult meg, különböző gyakorisággal.
Tárgyi felajánlás is érkezett magán személyektől, a Bicskei Katolikus Karitasztól és a Magyar Vöröskereszt bicskei szervezetétől, így meleg ruhákhoz és élelemhez is jutottak városunk hátrányos helyzetű polgárai.

kép:bicske.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.