Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2016. Július 18. 07:40, hétfő | Bulvár
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Német versenyző nyerte meg a Rubik-kocka Európa-bajnokságot

Német versenyző nyerte meg a Rubik-kocka Európa-bajnokságot

Philip Weyer német versenyző nyerte meg az idei Rubik-kocka Európa-bajnokságot, amely vasárnap fejeződött be a Prága melletti Radotínban.

A hivatalosan mért öt kísérletben átlagosan 7,88 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát - közölte Anna Flejbeková, a rendezőbizottság szóvivője.

A Rubik-kocka egyszeri kirakásának győztese a holland Mats Valk lett, aki 5,13 másodperces idővel új Európa-rekordot állított fel.

Anna Flejbeková szerint a háromnapos rendezvény legnagyobb csillaga az ausztrál Feliks Zemdegs volt, aki a Rubik-kocka kirakásában több rekordot is a magáénak mondhat. Az idén az öt kísérletben egy kézzel átlagosan 10,70 másodperc alatt rakta ki a kockát, ami új világrekordnak számít.

A radotíni Európa-bajnokságon negyven ország több mint 500 versenyzője vett részt, és 18 kategóriában mérték össze ügyességüket.

Rubik Ernő hetvenes évekbeli találmánya gyorsan meghódította a világot, és hatalmas népszerűségre tett szert. A Rubik-kocka kirakásának első nemzetközi versenyét 1982-ben az Egyesült Államokban rendezték meg. Az akkori győztes 22,88 másodperc alatt rakta helyére a hat színes oldalt. A jelenleg érvényes öt kísérletes világrekord 4,90 másodperc.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:36, hétfő | Bulvár

Harmadik hete legyőzhetetlen a Godzilla Kong ellen

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis sikerlistát a Godzilla Kong ellen, ezen a hétvégén újabb 7,7 millió dollárt (2,3 milliárd forint) hozott.

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.