Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 01. 18:18, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Nem létező vérdíjjal zsaroltak

Nem létező vérdíjjal zsaroltak

A csepeli rendőrök befejezték a zsarolás miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszát, az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatott eljárást egy 26 és egy 29 éves férfival szemben – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint F. Jenő és M. János 2020. december 27-én egymillió forintot követeltek egy ismerősüktől, akiről tudták, hogy korábban verekedésbe keveredett. Azt mondták, hogy a megvert férfi barátai hárommillió forintot tűztek ki a fejére, de ők ennek harmadáért elsimítják az ügyet. Követelésük nyomatékosítására életveszélyesen megfenyegették a sértettet és családját, de így sem kaptak pénzt. A csepeli rendőrök 2021. január 4-én fogták el a két feltételezett zsarolót. Kihallgatásukkor a gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Egyikük azt mondta, ő csak elégtététel gyanánt említett két-háromszázezer forintot, azt sem magának kérte, a hárommilliós összeg pedig csak véletlenül csúszott ki a száján.
A nyomozókat ez nem győzte meg, őrizetbe vették a két férfit, akik azóta is letartóztatásban vannak. A XXI. Kerületi Rendőrkapitányságon a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat az ügyészségre küldték meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.