Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 03. 17:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Nem kirabolták, hanem ellopta a pénzt a pénzszállító

Nem kirabolták, hanem ellopta a pénzt a pénzszállító

Nem rabolták ki, hanem ő maga lopta el a rábízott mintegy 15 millió forintot az egyik pénzszállító cég alkalmazottja május végén Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön.

Martossy György megbízott főügyész közleményében felidézte, május 28-án bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi lakótelepen kirabolták a bankautomatát feltöltő pénzszállítót, és közel 15 millió forintot vittek el az ismeretlen elkövetők. A rablás miatt elrendelt nyomozás során a rendőrség rövid időn belül bizonyítékokat szerzett arról, hogy valójában nem rablás történt, hanem a pénzszállító cég alkalmazottja lopta el a rábízott pénzt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi feladata az volt, hogy pénzkiadó automatákat töltsön fel Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A "rablás" napján a pénzszállító gépkocsi trezorjában magához vette a nyíregyházi bankautomata feltöltésére szánt pénzt, majd azt napközben ismeretlen helyen elrejtette - ismertette a főügyész.

A gyanúsított dél körül érkezett munkatársával a lakótelepen lévő bankautomatához, az üres pénzkazettákkal az automatához ment, így kikerült munkatársa látóteréből. Pár perccel később visszament kollégájához a kazetták és a szolgálati fegyvere nélkül, majd azt mondta, hogy kirabolták.

A jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.