Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. December 18. 14:19, péntek | Külföld
Forrás: http://www.vezess.hu/

Nem, ez nem sci-fi, Amerika tényleg megcsinálta - UHAC: a jövő harcászati szörnye / Képek

Nem, ez nem sci-fi, Amerika tényleg megcsinálta - UHAC: a jövő harcászati szörnye / Képek

Az UHAC úgy néz ki, mintha egy Star Wars-filmből szedték volna, de ez nem mozis kellék, hanem kőkemény valóság.

A kétéltű monstrumnak már a neve is annyira menő, hogy mondjuk James Cameron simán rá tudna építeni egy idegen bolygón játszódó sci-fit: Ultra Heavy-Lift Amphibious Connector, röviden UHAC.

A járművet napjaink Stark Industries-e készítette, azaz a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), akik az Egyesült Államoknak terveznek modern harcászati eszközöket.

Az UHAC 2014-ben mutatkozott be a világnak, de most olyan videót találtunk róla, amelyet mindenképp látnod kell, még akkor is, ha sem a harcászat, sem a tudományos fantasztikum nem érdekel.

Az Ultra Heavy-Lift Amphibious Connectort páncélozott járművek és katonák földi és vízi szállítására tervezték. Az UHAC-ot a vízben speciális habból készített lapátok hajtják, a szárazföldön pedig ezek a lapátok lánctalpakhoz hasonlóan működve gurítják a monstrumot, amely akár 3-6 méteres hullámok között is képes haladni.

Gyorsnak nem mondható, hiszen vízen egyelőre 8 km/órával képes haladni (bár a videón ez gyorsabbnak tűnt), de ez csak a tesztfázis. A prototípus egyelőre nem páncélozott, és fegyverekkel sincs megpakolva, a végleges modelleket .50 kaliberes gépfegyverekkel tervezik gyártani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -