Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Nem blokkolja a Google a Pirate Bayt

Nem blokkolja a Google a Pirate Bayt

Mivel a Pirate Bay kezdőoldala semmilyen illegális anyagot nem tartalmaz, a Google nem tett eleget egy kérésnek és keresőjében továbbra is megtalálható lesz a webcímre mutató hivatkozás.

Napjainkban ha valaki illegális úton szeretné kedvenc tartalmát beszerezni, nagy eséllyel valamilyen torrentoldalon áll neki a keresgélésnek. Ezek közül a legnagyobb pedig a Pirate Bay. Mindez pedig igencsak csípi a BPI -nek (Brit Zenészek Szövetsége) a szemét, így hát megkérték a Google-t, hogy a találatok között ne szerepeljen az oldalra mutató link.

A Google megtagadta a kérést, pedig általában igencsak segítőkésznek bizonyulnak, az elmúlt év során ugyanis 30 millió hivatkozást távolítottak el a rendszerükből a szövetség kérése nyomán.

Az ügy azért is érdekes, mert nem arról van szó, hogy a Google valamilyen módon kötődne a Pirate Bayhez, hanem pusztán amiatt nem tettek eleget a kérésnek, mivel az oldal kezdőlapja nem tartalmaz semmilyen illegális tartalmat, így azt szükségtelen eltávolítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;