Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 09. 13:44, kedd | Külföld
Forrás: Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Negyven napja csökken a fertőzöttek száma Spanyolországban

Negyven napja csökken a fertőzöttek száma Spanyolországban

Spanyolországban negyven napja folyamatosan csökken a koronavírussal fertőzöttek száma, a hétvégén 12 ezer új esetet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet, mint az előző hétvégén

- derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett összesítéséből. A szaktárca adatai szerint az elmúlt 24 órában 1161 esetben mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Százezer emberből átlagosan 142-en fertőzöttek az országban, egy hete számuk még 175 volt. A járvány egy éve alatt 3,16 millióan kapták el igazoltan a vírust.

A halálos áldozatok száma 431-gyel emelkedett az utóbbi egy hétben, a járvány kezdete óta több mint 71 ezren vesztették életüket.

Az Európában engedélyezett három oltóanyagból Spanyolországba 5,58 millió adag érkezett, az első dózist 4,7 millióan kapták meg, mindkét dózissal 1,38 millió embert oltottak be.

Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter bejelentette: áprilisban tovább nő a beérkező oltóanyag mennyisége, csak a Pfizer-BioNTech vállalatok szérumából 4,8 millió dózis várható, hetente 1,2 millió adag. Ebből a vakcinából márciusban 2,7 milliót vár, februárban pedig 1,77 milliót kapott a dél-európai ország.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.