Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 31. 07:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Baranyajenőn és Söpte községben polgármestert és képviselő-testületet, Bejcgyertyánoson és Nyirádon polgármestert választanak.

A Baranya megyei Baranyajenőn azért kellett időközi választást kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a jelenlegi településvezető, Balogh Csaba, valamint az alpolgármesteri tisztséget betöltő Balogh Tamás. A négy képviselői helyre tizenöten aspirálnak, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben 363-an szerepelnek.

A Vas megyei Söpte községben ugyancsak azért tartanak időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly decemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségre öt jelöltet vettek nyilvántartásba: indul a voksoláson Nagy Róbert Balázs, a község előző polgármestere függetlenként, Fléger István Tamás a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Virágh Kálmán, Danka Lajos és Szabóné Koós Piroska szintén független jelöltként. A négy képviselői helyre 14-en jelöltették magukat, valamennyien függetlenek. A 790 lakosú községben 685-en szerepelnek a választói névjegyzékben.

A szintén Vas megyei Bejcgyertyánoson időközi polgármester-választást tartanak, mert a község előző vezetője, Németh Imre, aki egy évtizeden át irányította az önkormányzat munkáját, tavaly decemberben elhunyt. A 381 választójoggal rendelkező helybéli öt jelölt közül választhatja ki a következő településvezetőt: Benyovszky Gábor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Gaál Ferencné, Ambrózi Andrea, Péntek Enikő és Lendvai Veronika független jelöltként indul a voksoláson.

A Veszprém megyei Nyirád községben azért lesz időközi polgármester-választás, mert a település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt. A mintegy másfélezer névjegyzékben szereplő választópolgár hat jelölt közül választhatja ki a következő polgármestert: Molnárné Budai Angelika, Szücs Ramóna, Fermos László, Kapa György és Nagy Gábor független jelöltként indul, Leiner Nándor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére