Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 06. 13:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Negatívan hat az olajárra a befektetők aggodalma Görögország miatt, esik az arany értéke is

Negatívan hat az olajárra a befektetők aggodalma Görögország miatt, esik az arany értéke is

Háromnapos rekordjáról esett vissza az olaj árfolyama.

Miközben a befektetők továbbra is aggodalommal tekintenek a Görögország pénzügyi összeomlása ellen tett lépésekre, amelyek sikertelensége esetén a teljes európai gazdaság veszélybe kerülhet, ezzel lecsökkentve az üzemanyagok iránti keresletet.

Az elemzői vélemények szerint az árfolyamot legnagyobb mértékben továbbra is az európai helyzet befolyásolja, és ez nem a közeljövőben fog megváltozni.A görög politikai vezetők a mai napon kell, hogy előálljanak a válaszukkal az EKB, az EU, valamint az IMF által előírt kötelezettségekre. Lucas Papademos miniszterelnök tárgyalásokat folytat a politikai vezetőkkel a megszorítások kiterjesztésével kapcsolatban azért, hogy azok megfeleljenek a 130 milliárd eurós mentőcsomag követelményeinek.

A márciusi szállítású nyersolaj árfolyama hordónként 78 centtel 97 dollárra esett vissza. A hasonló határidős Brent könnyűolaj árfolyama 22 centtel esett vissza hordónkét 114,36 dollárra. A két szabvány közti árfolyamrés 17,30 dollárra emelkedett, ez november eleje óta a legmagasabb érték. A spread bővülése már nyolc napja tart, a legutóbbi növekedés annak volt betudható, hogy Nigériában egy milicista szervezet megtámadta és megkárosította az Eni SpA egyik olajvezetékét.

A mai kereskedés kezdetén visszapattant az arany árfolyama is ötheti rekordmértékű eséséből, miután az alacsony ár megnövekedett keresletet idézett elő, de azóta ismét folyamatos esést mutat. Az amerikai makrogazdasági mutatók erősödése és az európai adósságválság folytatódása erősítheti a dollárt, ezzel negatív nyomást gyakorolva az arany árfolyamára – írják a Quaestor elemzői.

Az arany árfolyama 10 százalékkal emelkedett az elmúlt év folyamán, unciánkénti 1921,15 dolláros rekordárfolyamát is megérintve szeptember 6-án. A jelenlegi elemzői vélemények szerint az arany 1850 dolláros unciánkénti átlagárfolyamot mutathat az év folyamán, és elérheti a 2000 dolláros szintet is.

A fizikai arany iránti kereslet az elmúlt három nap folyamán először esett vissza Kínában, a világ legnagyobb fizikai aranypiacán. Az azonnali szállítású ezüst 0,3 százalékos áresést követően unciánként 33,57 dollárba kerül.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére