Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2013. Május 30. 10:21, csütörtök | Helyi
Forrás: http://bicske.blog.hu/

Napelemes rendszer Bicske főterén

Napelemes rendszer Bicske főterén

Pénteken üzemelték be a bicskei Oroszlán Patika tetejére helyezett 5 kWp teljesítményű, hálózatba visszatápláló, 33 m2-es hasznos felületű napelemes rendszert Bicske főterén.

Energiahozam: 5160 kWh/év. A fel nem használt napenergiát a közösségi hálózatba táplálják vissza. Az éves elszámolás során az EON az elhasznált és a termelt áram különbözetét számlázza. A napelemes rendszer a patika áramfogyasztásának kb 40%-t fedezi éves viszonylatban. Megtérülési idő a jelen árakon számítva kb 6 év. Garancia a napelemekre 25 év, az inverterre 10 év - mondta el a Bicskei Szó kérdésére Czigány Norbert gyógyszerész.

(ia)

http://bicske.blog.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 18:17, szombat | Külföld

Leszakadt egy hatalmas jéghegy az Antarktiszról

Leszakadt egy hatalmas jéghegy a az Antarktisz Brunt-selfjegéről közel a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) Halley kutatóállomásához - jelentették be pénteken a BAS kutatói.