Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 01. 12:59, szerda | Belföld
Forrás: http://ado.hu

Munkaszüneti napok körüli munkarend 2015-ben

Munkaszüneti napok körüli munkarend 2015-ben

2014. szeptember 24-én megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről, ami szerint jövőre mindössze három négynapos hétvége vár ránk.

Jó hír, hogy rögtön hosszú hétvégével kezdődik majd a 2015. év, mivel az év első munkaszüneti napja, január 1-je csütörtöki nap lesz, így kicsivel a karácsonyi szabadságunk után akár újabb hosszabb programot is tervezhetünk, hiszen január 2-át megkapjuk pihenőnapnak. Az év első munkanapja így valójában január 5-e lesz. Ezért cserébe sajnos számolnunk kell azzal, hogy január 10-én, szombaton be kell mennünk dolgozni.

Következő munkaszüneti napunk, március 15-e hétvégére esik majd, azonban mivel május 1-je pénteki nap lesz, így tavasszal egy háromnapos hétvégével vigasztalódhatunk.

Az ezt követő második négynapos hétvégére sajnos egészen augusztusig kell várnunk, hiszen augusztus 20-a csütörtöki nap lesz, és az ezt követő pénteken szintén nem kell majd dolgoznunk a rendelet alapján. Ez esetben a pénteki napot már korábban, augusztus 8-án, szombaton le kell dolgoznunk.

A következő munkaszüneti napunk október 23-a, pénteki nap lesz, így ha négynapos hétvégét nem is, de egy háromnapos pihenést itt is beiktathatunk, és még szombaton sem kell dolgoznunk cserébe.

Mindenszentek ünnepe, november 1. viszont jövőre sajnos vasárnapra esik majd.

Az eddigi éveknek megfelelő gyakorlat szerint december 24-ét – amely jövőre csütörtöki nap lesz – ugyancsak megkapjuk pihenőnapnak, a december 12-i szombati munkanap terhére. Ennek köszönhetően azonban december 24-e és december 27-e között szabadság felhasználása nélkül is négy napig ünnepelhetünk.

Természetesen ne feledkezzünk meg egyházi ünnepeinkről sem (húsvét: április 5-6., pünkösd: május 24-25.),melyek révén szokásosan további két háromnapos hétvégével is tervezhetünk.

Összefoglalva tehát a fentieket, a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarend a következőképpen alakul:

január 10., szombat munkanap
január 2., péntek pihenőnap
augusztus 8., szombat munkanap
augusztus 21., péntek pihenőnap
december 12., szombat munkanap
december 24., csütörtök pihenőnap

A bejegyzés szerzője Pentz Edina, az RSM DTM Hungary bérszámfejtési vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal