Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 29. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Motoros felvonulás lesz Devecserben

Motoros felvonulás lesz Devecserben

Motoros felvonulás lesz április 30-án hétfőn Devecserben, a város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért látja vendégül a magyar motoros társadalom tagjait.

Kovács László alpolgármester az MTI-nek vasárnap elmondta, a motorosok önzetlenül segítettek a devecserieknek a bajban, a katasztrófát követően azonnal gyűjtést szerveztek. – Akkor a motorosok csapata közel egymillió forintot gyűjtött össze, s most a vörösiszap utáni várost szeretnénk megmutatni nekik, s ígéretünknek megfelelően vendégül látjuk őket a megújult városban – tette hozzá.

A motorosok menete hétfőn délelőtt tízkor indul Budapestről, és többen csatlakoznak majd útközben Székesfehérvár, Csór, Várpalota környékéről is – mondta Horváth László, a szervező MZ Club Hungary egyesület vezetője. A gyűjtést 2010 októberében kezdték el Budapesten, egy-egy motoros 100 kilométernyi üzemanyag árát ajánlotta fel jótékony célokra.

A motoros felvonuláson várhatóan több mint 100, az ország különböző tájáról érkező motoros dübörög végig az úton, Budapestről, az egyik M7 melletti benzinkút parkolójából indulva. A menet a tervek szerint 13 órára érkezik Ajkára, s onnan rendőri felvezetéssel érkeznek Kolontáron át Devecserbe.

Az attrakció keretében az előzetesen regisztrált motorosok megtekintik a helyreállítást és az újjáépítést az iszapkatasztrófa sújtotta településeken.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.