Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 05. 17:02, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Moszkviccsal a ZEG Rallyshow-n

Moszkviccsal a ZEG Rallyshow-n

Igazi Historic kuriózumot láthatnak a ZEG Rally Show-ra kilátogató autósportot szeretők, ugyanis Nagy Tamás leporolta az idén 57 éves Moszkvics 403-t.

Tamással, a pilótával készült interjúnkat olvashatják.

Nyolc gyors vár rád és Halász Szabó Anettára a ZEG Rally Show-n. Utolsó versenyetek óta mit fejlesztettél a Moszkvicson?

- A 2019-es Mecsek Rallye volt az utolsó, amin indultunk még a covid előtt. Ez életem legjobban sikerült versenye, Historic EB, remekül ment az autó, B-s Posche-t is vertünk abszolútban, azt hiszem nyolcadikok lettünk a huszonpárból, tényleg parádés volt a szereplésünk, és időjárás is velünk volt. Visszatérve a kérdésedre, hogy mit fejlesztettünk azóta, arra az az egyszerű válaszom, hogy semmit, örülünk, ha majdnem két év kihagyás után hozzuk azt a szintet, mint előtte.



Két különböző szakaszon - ZALAZONE, és Zalaegerszeg belvárosában lesznek kialakítva a gyorsok. Melyiket és miért várod jobban?

- Nem ismerem a gyorsokat, a belváros pályákat imádom. Itt kell, hogy szórakoztassuk a nézőket! Mindent meg fogunk tenni a látványos autózásért, próbálunk majd törleszteni Zalaegerszeg Városának, amiért megrendezi ezt a szuper dzsemborit.

Ezt a versenyt, ha jól sejtem a Barum rallyra való felkészülésnek szánod?

- Igen az 50. Barum Star Rally-ra készülünk, már neveztünk és el is fogadták a nevezést. Három napos nagyon komoly verseny lesz. Nekem ez lesz a negyedik. Remélem, jól bírjuk majd mi is és a versenyautó is.



Végezetül mit üzensz a kilátogató sporttársaidnak és a nézőknek?

- A nézőknek köszönjük az érdeklődést! A kocsit 1964-ben gyártották, 4 db volt sport célra építve, eredetileg 44 lóerős 1360 ccm es OHV motor hajtotta. A versenyváltozatot is ugyanez hajtja csak 72 lóerő és 1390ccm. Minden benne van, ami 1964-ben a szovjet csapatnak rendelkezésére állt. Megpróbáljuk megmutatni a nézőknek, hogy mit tudott egy "ERC" 60 éve.

Partnereink: Szakál-Met-AL Kft., Autó-Kalauz Bt, Andó-Autószerviz Pilisjászfalu.

Fotó: Moszkvics-Moskvich 403 Rallye Facebook
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, moszkvics

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.