Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MNO

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

A mai okostelefonok egyik legnagyobb problémája, hogy a hatalmas kijelző törékeny. Ennek megakadályozására már több technológiát is kifejlesztettek, az egyik pedig felkeltette a BMW figyelmét, és a gyártó a következő sportautójába már be is építi a különleges üveget.

Bár folyamatosan igyekeznek megtalálni a jövő közlekedéshez szükséges energiáját, mindeddig nem következett be igazi áttörés. Jelenleg elektromos árammal üzemelő járművek tűnnek a leginkább befutónak, ám a magas ár és a drága akkumulátor miatt még nem mondhatnánk, hogy nagy számban futnának a világ útjain.

A BMW ennek ellenére nem adja fel, és a hibrid modellek mellett létrehozott egy külön kategóriát a tisztán elektromos járművei számára. Az i névre keresztelt család első tagja a kissé furcsa formájú i3 lett, ám most készülőben van az igazi csúcs, az i8 nevet viselő sportautó. Most kiderült, hogy ez az 50 millió forint körüli áron piacra kerülő jármű várhatóan egy, az okostelefonoknál ismert, erősített anyaggal kerül a kereskedésekbe. Bár az üveg gyártóját jelenleg homály fedi, elképzelhető, hogy a Corning által fejlesztett Gorilla Glassről van szó. Ezzel a lépéssel a bajor vállalat valószínűleg jó pár kilogrammot megspórolna, ami akár pluszkilométereket is jelenthet egy elektromos jármű számára.

Címkék: bmw, okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.