Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 16. 07:58, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: nébih

Mobil kennelekkel segíti az állatkínzás elleni küzdelmet a Nébih - VIDEÓ

Mobil kennelekkel segíti az állatkínzás elleni küzdelmet a Nébih - VIDEÓ

Az állatkínzások és állatviadalok felderítése és visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK).

A Nébih 25 mobil kennellel segíti az eljárásokban lefoglalt állatok elhelyezését - közölte az adományozó szervezet az MTI-vel pénteken.

Közleményükben azt írták: a Nébih és a ROKK is kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását.

A két szervezet eredményes együttműködését több korábbi eset bizonyítja, melyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg - írták. Hozzátették: a lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták.

Az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben részt vevő Nébih-szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében, a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.