Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 01. 14:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

MNB: gyengült a bankok hitelezési képessége

MNB: gyengült a bankok hitelezési képessége

Megdrágult és nehezebbé vált a magyarországi bankok finanszírozása, ez pedig gyengíti a bankok hitelezési képességét, így egyre kevésbé tudnak a vállalatok számára hitelt nyújtani – állapította mea Magyar Nemzeti Bank.

A csütörtökön sajtótájékoztatón bemutatott jelentés szerint a hitelezési képesség romlása egyre nagyobb mértékben magyarázza a vállalati hitelezési feltételek szigorítását.

Az eurózónában is szigorodnak a hitelezési feltételek, és ennek negatív hatása az anyabankokon keresztül Magyarországon is megjelenik.

A lakossági szegmensben jelenleg az állományi probléma kezelése köti le a bankok erőforrásait, és csak a végtörlesztés, illetve az árfolyamgátba történő bejelentkezések kifutása után kerülhetnek ismét fókuszba az új hitelkihelyezések.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.