Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 04. 13:09, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

MLSZ: nem büntetik zárt kapus mérkőzéssel a Ferencvárost

MLSZ: nem büntetik zárt kapus mérkőzéssel a Ferencvárost

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy "mellőzi" a Ferencvárossal szembeni június 30-ig felfüggesztett zártkapus büntetést, amelyet az Újpest elleni derbin történt kihágások miatt szabott ki a zöld-fehér klubra.

Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor a kétmillió forintos pénzbírságot három és fél millióra emelte, ugyanis a súlyos rendezői hiányosságok, helyenként szándékos szabályszegések, valamint a hazai szurkolók által bevitt pirotechnikai eszközök használata és bedobálása veszélyeztette a drukkerek, illetve a játékosok testi épségét is. Az MLSZ a mostani döntés kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné a sportszerű szurkolókat egy lehetséges zárt kapus mérkőzéssel büntetni, azt csupán legvégső eszköznek tekinti, mivel ez az egyik legsúlyosabb szankció, ami nem szolgálja a labdarúgás érdekeit.
A büntetésekből befolyt összeget az MLSZ az egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló volt labdarúgókat támogató Focisegély Alapítvány számlájára utalja.
A március 10-i fővárosi derbit - amelyet a hazaiak egy utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re nyertek meg - kölcsönös "üzengetés", sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak, melyet feltépett székekkel "tápláltak".
A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást.
A rendbontás miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága korábban egymillió forintra büntette az Újpestet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.