Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Május 11. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Mit kell tudni a csontráktól?

Mit kell tudni a csontráktól?

Az Amerikai Rákkutató Intézet előrejelzése szerint idén majdnem háromezer új csontrákos esetet fognak diagnosztizálni, amelyeknek mintegy fele halálos kimenetelű lesz - számol be a Fox News.

A csontráknak három különböző típusa van: osteosarcoma, Ewing szarkóma és chondrosarcoma. Az osteosarcoma általában a fiatalokat sújtja, s a csontszövetekből indul ki, gyakran a térden és a felkaron jelenik meg.

Az Ewing szarkóma szintén inkább a fiatalokat érinti, a karokat, a lábakat, a gerincet és a medencét támadja meg. A chondrosarcoma elsősorban az idősebb és porckárosodásban szenvedőeket sújtja.

A csontrák főbb tünetei a fájdalom, a duzzanat és esetenként bőrpír az érintett területen. Gyermekkorban a kezelés és a gyógyulási esélyek is nagyon jók.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 18:20, hétfő | Belföld

Varga Csaba a Mount Everest meghódítására indul

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó április 7-én indul Nepálba, hogy a Tisztán Magyar Everest Expedícióban első magyarként megkísérelje pótlólagos oxigén nélkül,

2021. Március 08. 17:19, hétfő | Belföld

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók

2021. Március 08. 17:17, hétfő | Belföld

Ferenc pápa idén Magyarországra látogat

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjén - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

2021. Március 08. 16:18, hétfő | Belföld

NAK: elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.