Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. December 28. 17:03, vasárnap | Életmód
Forrás: http://www.maxinfo.hu

Mit hozhat 2015-ben a Kecske éve?

Mit hozhat 2015-ben a Kecske éve?

A Kecske kínai éve 2015-ben 2015 február 19-én indul (a holdnaptár szerint).

A kínai horoszkóp 2015 tizenkét állaton alapul, amelyek az egyes évek meghatározására használatosak.

A kínai horoszkóp tizenkét állata mellett még használják a Ying-Yang öt elemét is, amelyek a föld, tűz, fém, víz és fa.

Ennek az öt elemnek a segítségével kerülnek meghatározására a kínai horoszkóp bizonyos szempontjai, mint a siker, a szerelem és a boldogság.

Mivel kecsegteti a Kecske Éve 2015-2016-ban?

Kínai asztrológia határozott választ ad erre a kérdésre. És mivel annak ötezer éves múltja van, a válaszok megdöbbentően időszerűnek és pontosnak tudnak bizonyulni.

Ezek a horoszkópok a kínai asztrológia a legtisztább hagyományán alapulnak. Nem csak azt mondják meg, hogy mi történhet Önnel ebben az évben, de megfelelő tanácsot is adnak, ami által gazdagabb és kielégítőbb életet tud élni.

A Kecske Yin energia, a béke, a harmonikus együttélést és a nyugalom szimbóluma. Ez az elsődleges és alapvető hangulat erre az évre. Bár vannak csatakiáltások és a visszaszámlálás hamarosan kezdődik, ha az almanachok nem csalnak - a háborút el fogják kerülni és a gyógyulás és kompromisszum időszaka kezdődik a béke fenntartására.

A Kecske a művészetek jelképe. Kapcsolódik a passzív és gondoskodó időszakokhoz. Segíti a múlt eseményei által ejtett sebeknek a gyógyulását, melyeket olyan személyek okoztak, akiknek kevés tiszteletük van az emberiség, illetve az élet iránt. Ez a közös hitben és a jóakarat reményében való összefogás éve lesz és felül fog kerekedni olyan erőkkel szemben, amelyek visszautasítják a békés életnek az útját.

Azok számára, akik bíznak a jóságban, a boldogság és a siker fogja övezni útjukat.
A hangsúly az összefogáson lesz annak érdekében, hogy megvívjuk a harcot a gonosz és a pusztítás ellen, ami egy ideje már fortyong. A Szaturnusszal a Skorpióban és a Plútó a hosszú tartózkodásával a Bakban, több figyelem fordul a felépítésre, az alapokhoz való visszatérésre és a nagyobb intuícióra a megoldások megtalálása végett olyan problémákra, amelyek már egy ideje a világot sújtják.

Sok függ ettől - a nemzetközi gazdaság egyensúlya és a társadalmi harmónia békéje. A felhívás a háborúra nem egy olyan lépés, melyet félvállról lehet venni. Bár kardcsörgetés hallatszik mindkét oldalon, amint a Kecske Évének a nyugtató párája elterül a Nemzetek felett, felélednek az érzelmek és a bölcsesség lesz az irányadó. A Sors elküldi követeit, hogy az agresszió arcát egy békésebb kompromisszum felé fordítsa. Nem öli meg a kétségeket, a haragot vagy a vágyat az erőszakra, de rájuk helyezi a megkötés takaróját.

Így lesz ez a családtagok, és az ádáz gazdasági ellenfelek között is. Sokan szívükbe és lelkükbe tekintenek, és elméláznak a múlt megbocsájthatatlan sérelmein és felismerik, hogy az út a harmóniához és a gazdasági erejéhez békén, nem pedig erőszakon keresztül vezet.

Itt az ideje, hogy a családok összefogjanak, hűségre és fegyelemre tanítsanak. A családok félreteszik a haragot, a sérelmeket, melyek a kiegyensúlyozottság gátjaivá váltak és hagynak időt a sebek begyógyulására. Használjuk ezt az időszakot arra, hogy helyre hozzuk a dolgokat, mulasztásainkat pótoljuk.

Az 2015-ös Kecske aurája fokozatosan kisugározza szándékát mindenki számára. A legviharosabb időszak a Sárkány időszakában lesz, amely a március 20-ai tavaszi napéjegyenlőségtől április 20-ig tart, és főleg az Ökör időszaka, amikor is egy súlyos fenyegetés ismét felveti ronda fejét. Ez a december 22-ei téli napfordulótól 2016 január 20-ig tart. De még lehet, engedje meg, hogy a Kecske vibrációjának a nyugtató hatása keresztül áramoljon és áramoljon Önön, hogy megérintsen mindenkit, akivel találkozik.

2015 a többet ésszel, mint durva erővel éve. Azok, akik agresszívek szeretnének lenni, ki lesznek játszva a stratégia és józanész által.
A kínai horoszkóp a holdévek szerint határozza meg a csillagjegyeket, a több ezer esztendős kínai hold-kalendárium alapján. Hatvan évig tart egy teljes ciklus, melyet egyszerűbb, öt elemből álló ciklusok alkotnak: a fém, a tűz, a föld, a víz és a fa. Ezzel az öt elemmel kapcsolónak össze az állatövi jegyek, ahol minden elem rendelkezik egy uralkodó bolygóval. A kínai horoszkóp 2014 / 2015-re legjellemzőbb adata, hogy a Kecske éve lesz. Ekkor is érvényesek persze a holdkalendáriumban leírt állandók, mint például az a tény, hogy a pozitív, negatív sugárzások és elemek ciklusonként váltakoznak. Az elemek egymással szorosan összefüggnek, hisz a Fémből nyerhető a Víz, abból a Fa, a Fából a Tűz, a Tűzből a Föld, s abból a Fém. Mindegyik elem egyforma erős, és ami a lényeg, hogy egyik sem létezhet a többi nélkül.

A keleti asztroló Kecske sok szemszögből vizsgálja az emberi jellemet, a kínai horoszkóp alapja is, hogy az ember melyik állatjegybe tartozik, mely hónapban, órában és melyik országban született, majd vizsgálja, hogy ezek alapján mi az ember eleme és jegye. Nem csak a kínai szemlélet, de a hagyományos kínai gyógyítás is igyekezett az emberi egészségi állapotot és minden természeti jelenséget az öt elem valamelyikébe besorolni. E felfogásalapján arra az eredményre jutottak, hogy minden egyes dologban felfedezhetők az öt elem jellemzői, és ezek arányától függ, hogy az adott dolognak mik a jellemző tulajdonságai. Vonatkozik ez természetesen az emberre is, ezért van az, hogy mindannyian egy egy külön egyéniségek vagyunk. A Tűz elembe azok tartoznak, akik mozgékonyan, nyári meleget árasztanak magukból, de például a Víz típusba tartozó emberek hűvösséget és télre emlékeztető nyugalmat sugároznak.

Az elemek energetikai szemszögből sokféle képen összefüggésben vannak egymással. A tápláló és a szabályozó – akadályozó ciklus egymással egyensúlyra törekszik, de ezek mellett ismert másik két „kóros” ciklus is, a legyűrő és a visszaható. A tápláló ciklus során a Tüzet táplálja a Fa, a Tűz a hamu révén táplálja a Földet, a Földből nyerhető a Fém, a Fém pedig beleoldódik a Vízbe, mellyel táplálja azt, a Víz pedig táplálékot ad a Fának. Az akadályozó ciklusban a Fa a Földet felemészti, a Tűz révén megolvad a Fém, a Vizet beszívja a Föld, a Fát elvágja a Fém és a Tüzet eloltja a Víz. A „kóros” ciklusoknál a visszahatás során valamelyik ciklus túltengése miatt rátámad a kettővel mögötte lévőre, és visszahatással lesz arra. Ilyen eset, amikor a túl nagy méretű Tűz során elpárolog az egyénként őt megfékezni képes Víz, vagy a leggyakoribb visszahatás,amikor a túl nagy Víz elmossa a Földet.

Mivel a kínai horoszkóp 2015 során a Kecske évében telik majd, így nézzük az erre leginkább jellemző adatokat.

Ebben az állatövben a hangsúly legfőképpen a kikapcsolódásra és a szórakozásra tevődik. A Kecske jegyében születettek energikus és gazdag személyek általában.

A Kecske éve 2015. február 19-től 2016. február 7-ig tart majd, ez az időszak az emberekre általában igen jó hatással lesz. A Kecske jegyűek jókedvűek, tettre készek, bizakodóan néznek a jövőbe, önállóak és kreatívak. Hallatlan energiákat tudnak mozgósítani, és ha még dicséretben is részesülnek, akkor teljesítményük határtalanná válhat. Negatív tulajdonságuk talán, hogy elég hiú természetűek, szeretnek a figyelem központjában állni, és időnként fejjel mennek a falnak. A hűség nem erős oldaluk. A Kecske férfi nagy kalandor, szinte keresi a veszélyt, talán épp ezért kapcsolataira is jellemző, hogy nehezen találja meg az igazit. Amint azonban érettebbé válik, megbízható, hűséges társ lesz belőle. A nőkre jellemző a divat nagy szeretete és követése, kirívóan igényesek, és akaratosak.

A Kecske jegyében jó néhány híresség született, többek között Vivaldi, Puccini, Rembrandt, Renoir, Josephine Baker, Hruscsov, vagy Roosevelt.

A kínai horoszkóp 2014 / 2015 évben is a születési időpontok szerint sorolja be, hogy melyikünknek mely elem tartozik a szóban forgó időponthoz és mik lesznek ennek a legnyomósabb jellemzői.

A kínai állatövi jegyek az alábbi táblázatban láthatók, itt mindenki megtalálja saját jegyét születési éve alapján:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.