Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 16. 09:46, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mintegy 220 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampányon

Mintegy 220 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampányon

Rekordösszeg, mintegy 220 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány

- mondta el Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója hétfő reggel az M1 csatorna és a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorának közös interjújában.

Az adományvonal még él és fontos az összegyűlt adomány nagysága, mivel a Peter Cerny Alapítvány minden szempontból megújulás elé néz - jegyezte meg.

Hozzátette: vasárnap estig csak telefonhívások által 60 millió forint gyűlt össze, egy hívás 500 forintot támogatást jelent - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy köszöni az árverésre bocsájtott tárgyak licitálóinak a támogatást és a közmédia munkatársainak a munkáját.

Siklósi Beatrix felidézte, hogy vasárnap a közmédia műsorvezetői telefonon is fogadták a felajánlásokat, a beszélgetések során kiderült, hogy az adakozók közül sokan maguk is koraszülöttek voltak vagy a gyerekeik azok, így közvetlenül is érintve érezték magukat a témában.

A műsorban elhangzott, hogy az ügyért folytatott gyűjtés nem ér véget, a felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt. Év végéig megvásárolhatók azok a tárgyak, amelyek még nem keltek el, ezeket a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.