Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milyen tejet igyunk?

Milyen tejet igyunk?

A szervestől az omega3-al dúsított tejig ma már mindenféle kapható, ennek ellenére ma jóval kevesebbet fogyasztunk, mint harminc évvel ezelőtt, pedig igen jó kalcium forrás.

De melyiket válasszuk és miért? Ennek a kérdésnek az eldöntésében segít a Fox News cikke.

Legtöbbször az alacsony zsírtartalmú sovány tejeket ajánlják, hogy a szervezetben lévő telített zsírtartalom alacsony szinten maradjon. Ezekből is azonban sokféle van.

A szerves tej természetesen nevelt tehéntől származik, azaz a tehenek nem kapnak vegyi anyagokkal dúsított takarmányt. Bár a bio tejet sokan ajánlják, mégis egy nemrégiben készült vizsgálat nem talált szignifikáns különbséget a bio és a hagyományos tej hormontartalma között. Ugyanakkor más kutatások azt mondják hogy olyan fontos tápanyagokban, mint az omega3, a béta-karotin, vagy az E-vitamin, viszont gazdagabb.

Az ultra pasztőrözött tejeket arra találták ki, hogy minél tovább elálljanak, ezért magas hőfokon kezeltek. Legtöbbször a bio tejek is ultra pasztőrözöttek, ugyanakkor a szakértők szerint nem olyan táplálóak, viszont hosszú távon elállnak a kamrában felbontás nélkül.

A laktózmentes-tej valóságos áldás azok számára, akik nem tudják megemészteni a tejcukrot. A szójatej magasabb telítetlen-zsírsavakban, míg a kókusztej tiszta, friss ízéről ismert, ami emeli a jó és csökkenti a rossz koleszterin szintjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.