Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 18. 18:02, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Migránsok okoztak tüzet egy hajón a konstancai kikötőben

Migránsok okoztak tüzet egy hajón a konstancai kikötőben

Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajon, amelynek fedélzetén elrejtőztek

- közölte hétfőn a román parti őrség. A Fülöp-szigeteki és orosz legénységgel rendelkező hajó kapitánya szerint a potyautasokat útközben fedezték fel a Fekete-tengeren, miután elhagyták a török felségvizeket. A román parti őrség az úti okmányokkal nem rendelkező határsértőkről megállapította, hogy algériai állampolgárok.

A kapitány kérésére a parti őrség kihívta a mentőszolgálatot is, mivel az illegális bevándorlók füstmérgezést szenvedtek, amikor meggyulladt egy matrac a rejtekhelyükön. Egyiküket kórházba szállították, a többieket a helyszínen látták el.

A hajó kapitányára 48 ezer lejes (3 millió 370 ezer forint) bírságot szabott ki a parti őrség, amiért illegális bevándorlókat szállított Romániába, ahelyett, hogy azonnal visszafordult volna, és átadta volna őket a török hatóságoknak.

Az Agerpres hírügynökség szerint a hajót a román hatóságok őrzik, amíg - a migránsokkal együtt - el nem hagyja a konstancai kikötőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.