Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 12. 15:35, vasárnap | Belföld

Miért nincs pénze a magyarnak? IV. rész A nép hülyítése

Miért nincs pénze a magyarnak? IV. rész  A nép hülyítése

Folytassuk, tehát a sorozat a befejező 4. résszel. Miért is nincs pénzünk? Elöljáróban egy érdekesség. Nem állítok semmit sem, csak leírom a tényeket. A múlt heti hírlevelünk kiküldésekor, a célba ért levelek száma csak ötöde volt

Nézzük tehát, honnan lenne pénz? Orbán Viktor maga is rájött, hogy pénz mindössze 3 helyről jöhet.


1.    A pénz kibocsátásával, vagyis pénznyomtatással. Ezt a jogot minden magára valamit is adó nemzetállam megtartja magának. Sajnos Orbán ugye, mint azt már többször megírtuk, 2001-ben odaadta ezt a jogot és a Magyar Nemzeti Bankot az Uniónak. Így tehát pénzt nem tudunk nyomtatni, hiába van rá fedezet, a magyar munka, és a magyar javak.
2.    Pénz, lehet még, hitelfelvétellel.
3.    A pénzt pedig meg lehet termelni, munkával.


Nos, Orbán rájött, hogy kelepcében van, az első pont elhibázása miatt. (Ami egyébként akkora szarvashiba, hogy nálam bizony a hazaárulást súrolja!) Viktor viszont annyira veszettül akar bizonyítani, hogy átesik a ló túlsó oldalára és fogvicsorgatva háborút hirdet a 2. és 3. pont érdekében. A baj csak az, hogy nincs a kezében szinte semmi fegyver sem. A hitelfelvételből következik ugyebár az államadósság. Orbán kommunikációjának középpontjában most az ezen asdósság elleni harc áll. Kicsit emlékeztet Ceausescura.

 

Utoljára Ceausescu fizette vissza az adósságot. Tönkre is tette Romániát.

A fiatalok kedvéért a román diktátor volt az, aki mindenáron vissza akarta fizetni a nyugati uzsorakölcsönöket. Az eredmény? Egy gazdaságilag tönkretett, végletesen kiszipolyozott, szegény ország. Kétszer sem mondom, hogy emiatt a döntése miatt törhetett ki a forradalom, mely aztán az ő és felesége kivégzésével végződött. (Tegyük hozzá, hogy a Ceausescu házaspár egy elnyomó, diktátor, őrült pár volt.)Orbán tehát harcot hirdet az államadósság ellen. Csökkentjük az államadósságot a magyar GDP 80%-áról 50% alá az új alaptörvény szerint. Százszor elmondják nap, mint nap, hogy a ciklus végére 65-70%-ra csökken az adósság. Igen ám, de minek? Tehetné fel a kérdést a gondolkodó magyar. Nos, én és Ön kedves Olvasó talán e csoporthoz tartozunk. Tegyük fel tehát a kérdést: miért kell csökkenteni az államadósságot mindenáron. Hogy jobban éljünk? Japánnak a saját GDP-jének a 200%-a az adóssága. Az USÁ-nak 100%. Valami azt súgja, hogy az amcsik és a Japánok mégis jobban élnek, mint mi. Viktor tehát rosszul dönt, amikor a magyar nép vagyonát és munkával megtermelt jövedelmét olyan kútba dobja (erőltetett adósságcsökkentés), aminek semmi értelme nincs.

 

Így, csak a feneketlen kútba dobjuk a pénzünket!

Ez olyan, mint a devizahitelesek törlesztése. Saját példa. Vettem egy használt autót 4 éve. 600.000.- forint hitelt vettem rá fel, persze CHF (svájci frank) alapon. A négy év alatt visszafizettem 1.000.000.- forintot, a tőketartozásom jelenleg 800.000.- forint, az autóm értéke 200.000.-! Gondolom nem egyedi a példa. Szerintem mindenki ismer ilyen embert, akinél hasonló a helyzet, talán éppen saját magát. Nos, Viktor abban téved a legnagyobbat, hogy nem fogja fel - az állam a legnagyobb devizahiteles. Így, ezzel a gazdaságpolitikával sohasem lesz esélye visszafizetni az uzsorát. A csapdahelyzet persze az, hogy ha valaki mással mer próbálkozni, a nemzetközi pénzvilág azonnal elmozdítaná.
Nézzük a másik dolgot, a termelést. Igen pénz lehet előállítani termeléssel, munkával. Viktor rájött! Ezért kiadta a jelszót, hogy 1 millió új munkahely! Csak az a baj, hogy barátunk azt nem vette észre, hogy nálunk a termelő munkahelyek mind olyan külföldi kézben vannak. Hiába adja ő ki a jelszót, hogy munkahely teremtődj!, az csak nem akar teremtődni. A hazai, valódi munkahelyekhez belső fogyasztás kell. De valódi belső fogyasztás, ugyebár magyar termékekkel, és persze magyar pénzzel, amit ugyen nem állíthatunk elő. Ezért nem tudunk fizetésemelést adni a közalakalmazottaknak és a nyugdíjasoknak. De hiába, nincs magyar termék. Már régen nincs. Az élelmiszeripar lehetne, de már eladtuk a nyugati „befektetőknek”.  Az energiaipar lehetne, de már régen nem kell a bányász, mert már gázzal fűtünk, az meg nekünk ugye nincs.

 


Orbán kínjában, hogy úgy érezze mégis csinált valamit, a szocialisták által felvett IMF pénzből visszavásárolja a MOL 21%-t! 500 milliárd forintért! Hihetetlen és tragikus tévedés. A MOL nem energia termelő vállalat, hanem csak egy kereskedelmi egység, ami a behozott méregdrága olajat elosztja a magyar területen. Semmi befolyása nincs az energiaellátásra, mert ha az oroszok, vagy az arabok elzárják a csapot, akkor tökmindegy, hogy 1%-unk, vagy 100%-unk van a MOL-ban. De Viktor jól akart aludni, és visszavásárolt. Pánik! Semmi más. A tehetetlenség netovábbja, hisztérikus pánik!

 

Orbán, a MOL vásárlással megnyomta a pánikgombot. Érthetetlen tragikus cselekedet, felesleges pénzkidobás, egy újabb esély oda.


Ijesztő mértékben nőtt eddig a munkanélküliség, jelenleg 100.000 munkahellyel kevesebb van, mint 1 éve. Persze el lett küldve egy csomó közalkalmazott. Viktor és Matolcsy vissza akarják vezetni a munka világába az embereket. Csak, mint a struccok bedugják a fejüket a homokba és nem veszik észre, hogy nincs munka. NINCS MUN-KA!! És ezzel a hozzáállással nem is lesz. Radikális gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Egy önálló nemzetállamnak ilyenkor a fegyverei, a vám, a hazai áruk védelmében, a saját pénzkibocsátással növelni a gazdaságban lévő pénz mennyiségét, hogy az fel tudjon pörögni, és leértékelni a saját valutát, az export segítésére és az import visszaszorítására. De vámot nem vezethetünk be, mert ugye beléptünk az Unióba, pénzt nem nyomhatunk, mert ugye Viktor lemondott róla 2001-ben, a valutát meg nem értékelhetjük le, mert akkor a nemzeti lakásvagyon idegen kezekbe kerül fél éven belül (devizahitelesek).

 

 Mi történik most? A csata abból áll, hogy Orbán és Matolcsy állnak a csatamezőn, két tigris tankkal szemben, és rázzák az öklüket és köpdösik, rugdalják a tankokat. Pedig volt egy csúzlink és egy furkósbotunk is, de elcseréltük őket két MOL papírra. Este hazajönnek és elmondják nekünk a Híradóban, hogy ma is jól harcoltak.

Lehet, hogy Biri néne lesz a megmentőnk? Nem! Valós megoldások kellenek nem ráolvasás!

A kérdés csak az, hogy mi lesz, ha a tigris tankok köhögnek egyet és beindítják a motorokat. Tudjuk, kik vezetik őket! Persze lehet, hogy vannak még titkos csodafegyvereink, mint a szappanbuborék fújás, és állítólag nagy reményekre jogosít a vajákos Biri néne visszavezetése a munkavilágába, a Ludas Matyiból. Hát nem tudom!

  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.