Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 29. 11:39, hétfő | Belföld
Forrás: www.szabedeuropa.hu

Miért nincs pénze a Magyarnak ? I. rész

Miért nincs pénze  a Magyarnak ? I. rész

Azzal hülyítik a magyart, hogy az államadósság után \\\\\\\\\\\\\\\"nyomoznak\\\\\\\\\\\\\\\"!


Óriási kérdés után nyomoz a kormány. „Szakértők” és talpnyalók hada vizsgálja, hogy ki a felelős az államadósságért.

Miért nincs pénze a magyarnak?

Miért nagy az államadósság?


Óriási kérdés után nyomoz a kormány. „Szakértők” és talpnyalók hada vizsgálja, hogy ki a felelős az államadósságért. Riogatnak azzal, hogy az államadósság immár a GDP 80%-a. Ez csak annyit bizonyít, hogy megint hülyének nézik a magyart és mindenféle idegen szavakat és érthetetlen számokat mondogatnak. A valódi cél nem az ország jóléte, hanem a belső politikai ellenféllel való leszámolás. Nevetséges együgyűség! És a magyar elhiszi. Matematika tanárként nagyon fáj, hogy a magyar nép nem tud elvégezni egy egyszerű százalékszámítást. Nem kell ide bizottságosdi, meg szakértők hada. Megmondom, miért nőtt 2002 és 2010 között a GDP 65%-áról 80%-ára az adósság. Nagyon egyszerű! két dolog miatt. A 100 napos programban Medgyessy-kormány az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz támogatásával (személyesen Orbán Viktor az adósságűző! szavazatával) megszavazott egy csomó kiadás, melynek nem volt fedezete. Később visszatérünk rá, hogy mi lett volna ennek a lényege és pozitívuma. A 100 napos program tehát az első ok az államadósság jelentős növekedésének.

 

Orbán Viktor, a nagy adósságleépító ellenzékből is megszavazta Medgyessynek a 100 napos programot! Aztán mikor nem tudtuk fizetni a számlát hátraarcot csinált. A valódi ok azonban más. www.szabadeuropa.com


Amikor viszont nem tudtuk fizetni ennek költségeit jött Gyurcsány, aki valóban elhazudta a 2006-os kampányt sikeresen(!) és megszorított, hogy ne növekedjen az államadósság tovább. A Fidesz és Orbán, aki persze ugyanakkorát hazudott, vagy még nagyobbat, mint Gyurcsány (rosszabbul élünk, mint 4 éve) elbukta a választást és vérig sértődött. Ezután Gyurcsányt a velejéig romlott és belső koncokért harcoló belső pártellenzéke megbuktatta, az öszödi beszéd kiszivárogtatásával, Orbán lecsapott az alkalomra és mindent megtorpedózott, amit Gyurcsány csinált volna, mint megszorítást, adósságcsökkentést. Így a 2008-s válság után a magyar GDP (nemzeti össztermék) két év alatt mintegy 10%-kal csökkent. Nos, általános iskola 5 osztályos anyag, hogyha az alap csökken és a százalékérték nem változik, akkor a százalékláb növekszik. Ez tehát a 2. ok, hogy mitől növekedett az államadósság a GDP 80%-ára.

5. osztályos tananyag a százalékszámítás. Sajnos a magyarok 90%-a nem tud százalékot számolni! Ezt használja ki a kormány és az uzsorások!


A valódi kérdés azonban az, hogy miért hülyítik a magyart azzal, hogy az államadósság mértékét a GDP százalékában fejezik ki. Megmondom! Azért, hogy ne értse. Az emberek 90%-a azt sem tudja mi az a GDP, ha meg tudja fogalma sincs mekkora annak össze. A többség meg persze nem tud százalékot sem számolni, talán csak számológépen.
Miért nem lehet azt mondani, hogy a hazánk adóssága 130 milliárd dollár és ez után évi 8-10 milliárd dollár kamatot fizetünk. Miért nem lehet? Azért, mert ezt megértené a magyar és még fel is lázadna ellene. Ezért marad tehát az unalomig ismert de érhetetlen téma. a GDP-ről és a százalékokról.
2010 elsodorta az MSZP-s vezetést és jött a Fidesz 2/3!
És innen érdekes a téma. A Fidesz is tudja, hogy nem jó dolog uzsorásoknak fizetni évi 8-10 milliárd dollárt. Ki szeret egyébként uzsorát fizetni? Ezért el szerette volna ezt kerülni. De mit tett szegénykém? Elzavarta az IMF-t (nagyon helyesen egyébként!) és hősként ünnepelteti magát. A magyar meg ünnepel. Senki sem kérdezi meg, hogy de Viktor, miből fizetjük ki az adósságot, mert eddig az IMF-től kértünk kölcsön az uzsorakamatok fizetésére. Ha valaki megkérdezné, a válasz az lenne, hogy hazánk már a piacról finanszírozza az államadósságot. Ez mit jelent? Azt, hogy nem az IMF-től veszünk fel uzsorakölcsönt, hanem egy másik uzsorástól még nagyobb kamatra. Atyaég! Mi ebben nekünk akkor az üzlet? Hát annyit lehetne mondani, hogy az IMF beleszól, hogy mit tegyek ez a nagyobb uzsorás meg nem. Csak egy a lényeg fizessük vissza a kamatot. De miből, könyörgöm?

Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorhatnak felügyletet "saját" Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!


Jelenleg tehát semmi mást nem csináltunk, mint adtunk a sz.rnak egy nagy pofont és még nagyobb kamatra veszünk fel kölcsönt. És itt a valódi kérdés!!! Miért kell nekünk kölcsönt felvenni egyáltalán?
Most kapaszkodjon meg, mert vagy eldobja a billentyűzetet vagy lehülyéz engem, de mindenképpen megdöbben. Vigyázat!

AZÉRT KELL NEKÜNK KÖLCSÖNT FELVENNI, MERT NEM NYOMTATHATUNK SAJÁT FIZETŐESZKÖZT, AZAZ FORINTOT!

Közgazdasági alaptétel ugyanis, hogy az a pénzmennyiségnek és az árualapnak egyensúlyban kell lennie. Ha ugyanis több a pénz, mint az áru a polcokon, akkor az inflációt okoz! De ugyanilyen fontos az is, ha van áru, de nincs pénz, akkor meg bedöglik a gazdaság, az emberek csak pénz nélkül sóváran állnak az áruval megrakott polcok előtt. Nincs vásárló erő.
Igen ám, de az első Orbán kormány 2001-ben módosította a jegybank törvényt, amellyel lemondott a pénzkibocsájtás jogáról és a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) az Európai Központi Bank felügyelete alá helyezte. Ezt persze Orbán azért csinálta, mert akkor ez volt a politikai érdeke, ő akarta bevezetni a Unióba az országot, és ugye a belépés feltétele volt a MNB felügyeletének átjátszása az Európai Központi Banknak. Orbán koppant, mert 2002-ben a szocik győztek és már megbánta, mint a kutya, aki hetet kölykedzett, ezt a (hazaáruló?!) lépést.

A szocik meg mosolyogva fürödtek a dicsfényben, mint azok, akik az országot az Unióba vitték. A magyar meg örült. Igaz, hogy most meg vakargatjuk a fejünket, hogy miként lehet a cukor ára 400 forint, és hogy miért romboltunk le 8 cukorgyárat. Elmélkedhetünk azon, hogy 20 év alatt a 20 milliós sertésállomány miként csökkent 2 millió alá. Morfondírozhatunk azon, hogyan lehet a kanadai bab és lencse olcsóbb, mint a hazai. De aztán azt mondjuk, hogy ez a piac. Az olcsóbbat vesszük meg, meg biztos nagy tételben vásárol a Lindl, ezért tudja olcsóbban adni. Egy nagy frászt kérem! A piac már régen nem szabályoz semmit sem. A „piacot” szabályozzák, meg minket, a mi agyunkat mossák ki hülyeségekkel.
Orbán tehát csapdahelyzetben, van és nem meri megmondani az országnak, hogy neki sincs más terve, mint Gyurcsánynak! Látja, hogy csökkenteni kell az államadósságot, mert belefulladunk az uzsorába, de két dolgot tud csak tenni ő is. Az egyik a megszorítás, igaz ő becsomagolja és Széll Kálmán tervnek hívja. Nézzen mindenki önmagába. A legelvakultabb Fidesz Orbánfan is látja nap, mint nap a példákat saját környezetében, hogy milyen megszorítások vannak és milyenek jönnek még. A másik illúziója, a Matolcsy által vizionált gazdasági növekedés, a gazdaság felpörgetése. Nos, kérem felejte el! Amíg nincs belső fogyasztás, addig csak 2-3 %-kal növekedhet csak a gazdaság. Már most lehet tudni (ill. 2008 óta), hogy a még Gyurcsány-Bajnai által intézett Mercedes, AUDI beruházással 2013-tól 4-5% lehet a GDP bővülése. A baj az, hogy ez mindenféle kormány nélkül is meglesz. Ehhez nem kell Orbán, meg Matolcsy.


A kérdés, hogy mikor jön ra a magyar vezetés, hogy a magyar belső pénzkészletet kell bővíteni, de nem kölcsönpénzzel, hanem magyar pénzkibocsájtással. Agyvérzés kerülget, amikor Simor András (meg Járai is ezt tette) jegybankelnökök alapkamat emelést helyeznek kilátásba, mert szerintük infláció fenyeget. Ezeket a közgazdászokat, mind el kellene zavarni az IMF-hez dolgozni. A vakok az hiszik, hogy még igaz, amit az iskolában tanultak, hogyha kamatot emel, akkor az emberek jobban megtakarítanak, következésképpen kevesebb pénz lesz a piacon, tehát kevesebbet fogyasztanak így csökken az vásárlóerő és az infláció. Szegény kis ügyifogyikáim csak azt nem veszik észre 100 milliós vagyonuk mögül, hogy az inflációnak már semmi köze nincs a pénzkészlet nagyságához. Csökkenthetik a pénzkészletet a felére is akár, az olaj ára akkor is emelkedni fog, a gáz ára akkor is rakétaként emelkedik, a búza és a cukor ára az egeket súrolja. De könyörgöm, nem azért mert a magyar nép annyi benzint és cukrot vásárol, hogy az felhajtja az árakat, hanem azért, mert szivarfüstös szobákban 20 elnyomó gazember megállapodik ebben.

Amíg a régi közgazdász iskolák emberei vannak vezető helyeken

 

 legyenek Fideszesek, függetlenek, vagy szoci közeliek esélyünk sincs semmire. Egyszerűen nem értenek hozzá. Csak a "befektetőket" tudják kiszolgálni! www.szabadeuropa.com


Amíg a magyar emberek 80 százaléka becsületes munkáért 80-100 ezer forint nettót visz haza harmadikán, és abból ötödikére befizeti a sárga csekkeket és marad esetleg kajára némi pénze, amíg a magyar nyugdíjas 60-70 forintból kénytelen kihúzni 30 napig, addig itt lehet beszélni gazdaság fellendülésről, meg a munka világáról, Széchenyi tervről. Ez ugyanolyan hazugság csak, mint Kóka pannon pumája. Mindezt úgy, hogy ugyanazért a munkáért 300 kilométerrel nyugatabbra 5-10-szer annyi pénz kapnak az emberek. Ráadásul még hülyének is nézik a többséget, akik csak álmodozhatnak 200-300 ezer forintos bérről, hogy a nagy adócsökkentéssel mindenki jól jár. Ja, igen mindenki, akinek annyi a pénze, és a többi 8 millió? Még a héten folytatjuk!

Ha szeretné tudni, hogyan juthat hetente olyan cikkekhez, amelyeket az agymosó "hivatalos" média elhallgat, akkor kattintson ide! Ráadásul most születésnapi kedvezménnyel! Kattintás!

A szerkesztő is hozzáteszi véleményét !

Valami van a háttérben. olvasd az alábbi anyagot. Ha a képtelenség jut eszedbe a Te döntésed. Mindenesetre telepatikusan fogják a gondlataidat, elégedett vagy vagy se?  Ne feledd, Pláne ha olvastad a Titok c könyvet. tudsz tudunk termteni, hiszen amid van a gondolataiddal hoztad létre. Ez csak egy lökés ahhoz hogy olyat teremtsünk közös erővel ami nekünk halandóknak jó. Minden a gondolattal kezdődött......

 

 


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő