Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 28. 20:35, kedd | Helyi
Forrás: saját, szerző:Hné Hajni

Mi zajlik az Oroszlán Patika környékén?!

Mi zajlik az Oroszlán Patika környékén?!

Sokakban, akik arra jártak, járnak, felmerülhetett ez a kérdés. Hiszen, nem lehet nem észrevenni a nagy űrt, ami a lebontott épület helyén tátong, munkagépekkel körülvéve.

Mi történt az Oroszlán Patika melletti épülettel (Az Oroszlán patikával)?

Czigány Norbert (O. P. Tulajdonosa) megnyugtat mindenkit, hogy nem sétálóutcát csinálnak az épület helyére, és nem nyitnak másik patikát a régi mellé pluszban, hanem fejlesztenek! Átépítenek! Megújulnak!

A történet egy furcsa döntés következménye.
Történt ugyanis, hogy az Egészségügyi Központ átadásának dátuma körül (tavaly tavasszal), az akkori Igazgatóság megkereste az Oroszlán patika tulajdonosát, lenne-e kedve átköltözni a felújított Központba, ezáltal is növelve annak hatékonyságát. Azaz ne csak betegellátás legyen, hanem legyen saját patika is. Rábólintottak. Norbert és az Igazgatóság ki is dolgozta a projektet. Az akkori tervek a jelenlegi Védőnői szolgálat helyére szóltak. Ám a szerződés megkötése után az irányítás az Igazgatóság kezéből, az Önkormányzatéba került. Velük kezdtek el tárgyalni a bérleti díjakról. Az álláspontok nem kerültek közel egymáshoz, és több hónapos huzavona után, a gyógyszertár tervezete nem valósult meg.

És itt jön a csavar.
Norbert úgy döntött, ha már a tervek megvannak, akkor megvalósítja az eredeti környezetben. Azaz a jelenlegi Patika helyén.

forrás:Czigány Norbert /elölnézet/

A projekt október 16-áig tart. Két részbe tervezik az átépítést. Előbb az egyik felét építik át, aztán ha az kész van, jöhet a másik oldal. Azért így, hogy a gyógyszertár folyamatosan működhessen, és ne legyenek „döcögés” az ellátásban. A munkálatok végeztével, egy korszerű, nagyobb és akadálymentesített gyógyszertár készül, aminek szomszédságában Tajti doktor vezetésével állatorvosi rendelő nyílik./ Az épület emeletén pedig két lakás kap helyet!/

A munkálatok elkezdődtek, zajlanak. Minden a terv szerint halad. A megnyitón mi is részt veszünk majd. Addig is könnyebb hallani a munkagépek zaját, mert tudjuk, min dolgoznak!



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.