Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Október 29. 13:40, csütörtök | Külföld
Forrás: http://888.hu/

Merkel üdvöskéje megfenyegette a V4-eket

Merkel üdvöskéje megfenyegette a V4-eket

Julia Klöckner szerint csalódást keltő, hogy egyes országok pénzosztó alapként tekintenek az unióra, aminek hátat fordítanak, ha a közös értékek védelméről van szó.

A német kancellár fogadott politikai gyermeke – aki nem mellesleg a CDU egyik alelnöke – úgy véli, érdemes megbüntetni azokat a tagállamokat, amelyek nem értenek egyet Angela Merkel politikájával.

Julia Klöckner szerint végig kell gondolni, hogy miként lehet átcsoportosítani az uniós költségvetés forrásainak egy részét a menekültválságból fakadó feladatok finanszírozására olyan országoktól, amelyek nem fogadnak be menekülteket.

Mert - így a német politikus - az nem lehet, hogy ezek az országok (értsd: a Brüsszel által a tagországokra erőltetett kötelező kvóták ellen szavazó országok, úgy is, mint Magyarország, Szlovákia, Csehország, vagy épp Lengyelország) "csalódást keltenek", nem sorakoznak fel feltétel nélkül a nyugat-európai politikai akarat mögött. Az nem lehet, hogy bárki büntetlenül ellenvéleményt fogalmazzon meg Angela Merkellel szemben.

Márpedig a CDU érvei kezdenek elválni, a kancellár pártja már szövetségesével, a CSU-val sem találja a közös hangot.

Nem marad más, mint a fenyegetőzés.

És a közös értékek felemlegetése; azoké az értékeké, amelyeket a jelek szerint egy folyamatosan zsugorodó nyugat-európai politikai elit próbál a közösség értékeiként beállítani.

Miközben egyértelmű, hogy az Európai Unió érintett országai sem anyagi forrással, sem embererővel nem rendelkeznek a Merkel által rájuk szabadított áradat kordában tartásához. Egyértelmű, hogy a német lakosság is egyre nagyobb gyanakvással szemléli az országába özönlő tömegeket.

De Klöckner asszonynak, korábbi német borkirálynőnek ez nem gond, hiszen szerinte a hit majd ezen is átsegít. Ha pedig nem, még mindig ott van Angela Merkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -