Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 01. 15:40, kedd | PR
Forrás: (x)

Mennyit számít a kiadó albérletek mérete?

Mennyit számít a kiadó albérletek mérete?

Az ingatlanhirdetések között számos különböző albérletet találhatunk, melyek sok egyéb mellett méretükben is eltérők.

Valóban érdemes-e mindenképp egy nagyobb lakást választanunk, vagy egy kisebb ingatlan is képes élhető megoldást nyújtani?

A piac mérete és piaci méretek

Budapest számos bérelhető ingatlant kínál azok számára, akik átmeneti otthont keresnek, vagy épp még nem akarnak/tudnak belevágni egy saját lakás megszerzésébe. A hirdetések szinte elárasztják az online teret és az ingatlancégek is sokszínű, minőségi kínálattal rendelkeznek. A felkínált kiadó albérletek számos tulajdonságokban eltérhetnek. Ez vonatkozhat az elhelyezkedésükre, állapotukra, felszereltségükre és nem utolsó sorban a méretükre.

Az, hogy kinek mely jellemzők a legfontosabbak, abszolút egyéni kérdés. Az azonban biztos, hogy ha költséghatékonyan szeretnénk kiadó albérletet találni, érdemes reálisan belőni igényeinket. Az árak bizonyos jellemzőktől függően exponenciálisan növekednek. Ezek közé a jellemzők közé sorolható például a lakás mérete is. Így mindenképpen érdemes feltennünk magunknak a kérdést, hogy egy-egy plusz szoba valóban ér-e annyit egy átmeneti otthonban, hogy a drágább megoldást válasszuk?

Egy szoba is lehet elég

A kiadó albérletek között számos egy szobás lakással találkozhatunk. Ez a legtöbb esetben annyit tesz, hogy lakóhelyiségből van egy, vagy adott esetben szoba-konyhával számolhatunk. Sokan már az első körben kizárják ezeket az opciókat. Ez leginkább talán a különálló hálóhelyiség hiányával magyarázható. A garzonok ugyanakkor nagyon is élhető megoldást kínálnak egyedülállók vagy párok számára, akiknek számít az, hogy mennyit kell havi szinten fizetniük az albérletükért.

A garzonok a beruházók számára is jó megoldást kínálnak, hiszen egy épületen belül több lakást tudnak így kialakítani. Épp ezért a kiadó albérletek között számos új építésű, modern egyszobás lakást találunk. Ezek mindenben megfelelnek a kor követelményeinek, prémium minőségű, mégis kedvező árú ingatlanok. Az ilyen típusú lakások esetén pedig nyugodtan használhatjuk a fantáziánkat a kialakítás során. Ha kellőképpen kreatívak vagyunk, egyetlen térből is rengeteget hozhatunk ki.

Térkihasználás felsőfokon

Egy lakás esetén mindenképpen fontos az, hogy a tereket kellő praktikummal és kreativitással használjuk ki. Ez a nagyobb lakásokra is igaz, de garzonok esetén még kiemeltebb fontossággal bír. Manapság a bútorok és kiegészítők kínálata is abszolút felkészült az ilyen típusú ingatlanokra. Számos hasznos, helytakarékos elem érhető el, melyek kiszolgálják az igényeinket, de bőven hagynak mozgásteret is a lakásban.

Szóba került a hálóhelyiség hiánya is, ami egy szobában is szintén megoldható. Sokan alkalmazzák az ágy leválasztását, például egy paravánnal, könyvespolccal vagy más takaróelemmel. Ezáltal az ágynak is szeparáltabb, intimebb érzete lesz. Az interneten böngészve számos kreatív ötletet és megoldást találhatunk, melyeket alkalmazva egy garzon is rendkívül otthonossá, lélegzővé alakítható. Ha tehát kiadó albérletet keresünk, semmiképp se ugorjuk át az ilyen típusú lakások hirdetéseit, adjunk egy esélyt a kisebb ingatlanoknak is.

Címkék: albérlet, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat