Városlista
2020. március 31, kedd - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2012. Március 23. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Megemeli a bölcsődei térítési díjakat a nagyobb városok harmada. Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is.

A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelésével kapcsolatban.Többen kifogásolták, hogy bár a jogszabály szerint mentességet élveznek a díj fizetése alól, mégis jövedelemigazolást kértek tőlük - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Több panasz érkezett arról is, hogy a jogszabály változásról az önkormányzattól nem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezen felül többen az igazolások leadásának, kezelésének, tárolásának módjával kapcsolatban emeltek kifogást. Ezeket a hatóság rövid időn belül kivizsgálja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 15:03, hétfő | Belföld

A belföldi turizmus talán ősz előtt elindulhat

Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében

2020. Március 30. 14:03, hétfő | Belföld

Gyilkosság miatt nyomoznak a Szentendrén talált emberi csontok ügyében

Emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a vasárnap Szentendrén talált emberi csontok ügyében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - olvasható a police.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

2020. Március 30. 11:46, hétfő | Belföld

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.