Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2020. Március 11. 18:07, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Vádat emelt a komáromi ügyészség kábítószer birtoklás, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben, barátnőjével szemben pedig, mert melltartópántja mögé rejtette a barátja kábítószerét.

A férfi 2018. január 23-án Szlovákiában amfetamin kábítószert vásárolt, azt elfogyasztotta, majd 2018. január 26-án 22 óra 55 perckor Komáromban a Rákóczi rakparton kocsival közlekedett úgy, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt, ekkor őt rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, tőle a vezetői engedélyét elvették – közölte az ügyészség.

A férfi vádlott 2018. január 28-án ismét kábítószert szerzett be, azt elfogyasztotta, majd 22 óra 50 perckor, ismét bódult állapotban kocsival Komáromban a belvárosban közlekedett, a gépjárműben utasként barátnője ült.

A Komáromi Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 5-én meghozott ítéletével 1 év 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott nő nem jelent meg a bíróság idézésére, ezért vele szemben később fejeződött be az eljárás.

Az ügyészség a nővel szemben benyújtott vádat bűnpártolás vétségéről kábítószer birtoklás bűntettére módosította.

A módosított tényállás szerint a nő metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, majd azt 2018. január 28-án Szlovákiából, Komárnoból azzal a kocsival hozta be Magyarország területére, amelyet barátja bódult állapotban vezetett, és amelyben a nő utasként foglalt helyet. Az intézkedés során a nő melltartójának a pántja mögött a rendőrök megtalálták a metamfetamint tartalmazó fecskendőt. A fecskendőben lévő kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 1,6 szorosa.

A bíróság a nőt március 10-n előkészítő ülésen 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 14:04, vasárnap | Kék hírek

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Egy dunaharaszti családot vittek kórházba a mentők szombaton, előbb egy gyereket rosszullét miatt, majd három további családtagot már szén-monoxid-mérgezés gyanújával

2021. Január 17. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Megszúrtak egy férfit egy budapesti villamosmegállóban

Megszúrtak egy férfit szombaton a Mester utcai villamosmegállóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu honlapon.

2021. Január 15. 17:09, péntek | Kék hírek

Megölte öccsét és rágyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly januárban leszúrta 18 éves öccsét, majd rágyújtotta a házat - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

2021. Január 15. 13:02, péntek | Kék hírek

Ittas embert kifosztó ukránokat ítéltek el Tatabányán

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen két évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélt két ukrán férfit, aki a város egyik buszmegállójában eszméletvesztésig bántalmazott egy embert, majd elvette nyakláncát és karóráját