Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 07. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Megdőlt az országos napi melegrekord szombaton, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. Kaposváron hajnalban is rekord meleg volt, a leghidegebb órákban is csaknem 10 fok volt.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére elmondta: mostanáig az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Ezen a napon eddig 1988-ban Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a tavaszias idő.

Az előrejelzés szerint vasárnap az ország északi részén túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő ígérkezik, másutt a ködfoltok feloszlása után több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Legfeljebb a ködös részeken fordulhat elő szitálás. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben általában 9-15, de a tartósan borult, párás tájakon csak 5-8 fokig melegszik a levegő.

Fotón: Virágzó hóvirágok egy győri családi ház kertjében január 6-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.