Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 13. 15:07, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Megvan a vízilabda Eb csoportbeosztása

Megvan a vízilabda Eb csoportbeosztása

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi válogatott könnyű, a női viszont nehezebb csoportba került a januári, eindhoveni vízilabda Európa-bajnokság péntek esti sorsolásán.

A vlv.hu honlap beszámolója szerint Kemény Dénes együttese az A jelű hatosban a világbajnok Olaszországgal, a házigazda Hollandiával, továbbá Macedóniával, Törökországgal és Görögországgal csatázik majd. Horvátország, Szerbia, valamint Montenegró a másik csoportba került.

„Játszottunk gyakran nagyon erős csoportban, ez most könnyebbnek tűnik, de igazából akkor lesz ennek haszna, ha meg is nyerjük a csoportot! Akkor ugyanis négy között vagyunk – mondta a szakportálnak Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Most ha belegondolok, amióta a csoportgyőzelem haszonnal jár, azóta mindig megnyertük. Ezt az athéni olimpián vezették be, 2004-ben, s azóta nem volt olyan világverseny, hogy ha lehetett kevesebb meccset játszani, mi ne játszottunk volna kevesebb meccset. Bízzunk a tradícióban, ebben a rövid történelemben, vagyis abban, hogy sikerül a csoportot megnyerni, már csak azért is, mert nyertünk meg halálcsoportokat is – legutóbb a sanghaji vb-n, ahol nagyon erős csoport élén végeztünk a montenegróiak és a spanyolok előtt.”

A szövetség tájékoztatása szerint a nőkre ugyanakkor nehéz feladatok várnak, miután szintén a házigazda hollandokkal, továbbá az oroszokkal és a britekkel csapnak majd össze a torna első szakaszában. „A házigazdák ellen mindig nehéz játszani és az oroszok is bivalyerősek, de akkor sem lehettünk volna boldogok, ha a másik ágra került olaszokat vagy a világbajnok görögöket kapjuk. Kötelező lesz az első három között végeznünk” – fogalmazott az MTI érdeklődésére Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Az Eb-re január 16. és 29. között kerül sor Eindhovenben.

férfiak:
A csoport: Olaszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Macedónia, Törökország, Görögország
B csoport: Horvátország, Szerbia, Montenegró, Románia, Spanyolország, Németország

nők:

A csoport: Hollandia, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Nagy-Britannia
B csoport: Görögország, Spanyolország, Olaszország, Németország

A csoportokból az első automatikusan az elődöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezett válogatott keresztbe játszik a fennmaradó két elődöntős pozícióért.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 16:12, hétfő | Sport

Dobogóval mutatkoztak be Vogel Adriék a magyar márkakupában

Harmadik hellyel kezdte meg a raliszezont a 2020-ban háromszorosan is az Év magyar női autóversenyzője címmel kitüntetett Vogel Adrienn.

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 12:31, csütörtök | Sport

Megpróbálunk majd a maximumon menni!

Igazi legendás pályákon kilenc gyors vár a Juhász Csabira és régi-új navigátorára három különböző szakaszon, a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 11:06, csütörtök | Sport

Hasznos kilométereket gyűjtöttünk!

Kategóriájuk ötödik helyén ért célba a Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért versenyen, az Ifj. Szőke András - Gyabronka Miklós Rally páros.