Városlista
2021. március 9, kedd - Franciska

Hírek

2012. Január 16. 13:31, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megugrottak a Start-számlák - tíz százalékos kamattal is hízhat a babakötvény

Megugrottak a Start-számlák - tíz százalékos kamattal is hízhat a babakötvény

Tavaly már majdnem minden második újszülöttnek nyitottak Start-számlát – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból,amelyről azenpenzem.hu számol be.

A növekedés aligha független attól, hogy a kamatok emelkedése a majdani pályakezdést is nagyban segítheti majd.

Kizárólag 2011-nek köszönhetően az életkezdési támogatás bevezetése óta születetteknek már közel harmada (ez körülbelül 330 ezer babát jelent) rendelkezik Start-számlával. Csak tavaly mintegy kétmilliárd forintot helyeztek pluszban el ezekre. Fejlődésre még mindig lenne tér, hiszen míg a kincstár ez idő alatt 60 milliárdot, a szülők 15 milliárdot fizettek.

Tavaly október óta nagyot változott a kamatkörnyezet, amit a babák számára gyűjtött pénz elhelyezésére szolgáló Start-számlák esetében nem minden bank követett. Változatlanul ugyanazt a feltételt kínálja ma is a K&H, a Volksbank és az UniCredit is. A Start hozama igen erősen szóródik – 4,5 százaléktól 10 százalékig. Az UniCredit egyébként azzal, hogy nem változtatott, csak korábbi nagyon jó helyezését vesztette el, az itt alkalmazott hét százalékos kamat még mindig a mezőny felső részén tartja a bankot. Különösen azért, mert itt negyedévente írják jóvá a kamatot (a kamat tehát már az adott évben kamatozik, szemben az éves periódust alkalmazók gyakorlatával).


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 18:20, hétfő | Belföld

Varga Csaba a Mount Everest meghódítására indul

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó április 7-én indul Nepálba, hogy a Tisztán Magyar Everest Expedícióban első magyarként megkísérelje pótlólagos oxigén nélkül,

2021. Március 08. 17:19, hétfő | Belföld

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók

2021. Március 08. 17:17, hétfő | Belföld

Ferenc pápa idén Magyarországra látogat

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjén - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

2021. Március 08. 16:18, hétfő | Belföld

NAK: elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.