Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2013. Január 29. 10:51, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Megtriplázta népszerűségét a Windows Phone 8

Megtriplázta népszerűségét a Windows Phone 8

Bár Amerikában nincs nagy sikere, Európában egyre kedveltebb a Microsoft mobilos platformja.

A Microsoft Windows Phone 8-cal kapcsolatos hadjárata már most meghozta az eredményét, legalábbis ezt bizonyítják a legfrissebb fogyasztókkal kapcsolatos elemzés adatai, amelyek a Kantartól származnak. A hírek szerint a Windows Phone közel megtriplázta Nagy-Britanniában a részesedését, 2,2 százalékról 5,9-re nőtt 2012. utolsó negyedévére.

Európa több területén is hasonló siker született, így például Olaszországban is, ahol mostanra éves szinten több mint 10 százalékkal emelkedett a részesedésük, 13,9 százalékra. Ennek ellenére a platformra még igen hosszú út vár, ha utol akarja érni az Androidot és az iOS-t. A Google Kínában, Spanyolországban, Ausztráliában és Németországban is az első, míg az Apple Japánban és Amerikában van élen.

A Windows Phone teljesítménye ugyanakkor a kínai és az amerikai piacokon továbbra is alulmúlja a várakozásokat. Mivel a világ két legnagyobb piacáról van szó az okostelefon-ágazatban, ezért ez egy további kihívás marad a redmondiak számára. A Microsoft számára reménykeltő lehet a Windows Phone 7.8 érkezése, illetve az olcsóbb készülékek, mint például a Nokia Lumia 620 elérhetősége is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.