Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 04. 16:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Kovács Attila

Megtartotta évindító ülését az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport

Megtartotta évindító ülését az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport

Megtartotta évindító ülését az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport, amelynek feladata a koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos magyar ismeretek összegyűjtése, elemzése.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden, az ülés után újságíróknak elmondta, a munkacsoport feladata vizsgálni a vírus természetét, különös tekintettel a mutációkra, a vírus fertőzőképességére és az emberi szervezetben okozott elváltozásokra.

Hozzátette: a szakemberek foglalkoznak a koronavírus okozta megbetegedés lefolyásával, súlyosságával, azzal, hogy milyen szerveket betegít meg, valamint azzal, milyen járványügyi következtetések adódnak az újabb ismeretekből a járványhullámok ismétlődésére vonatkozóan.

Hasonlóan az eddigi kutatási eredmények közléséhez, ennek a munkacsoportnak az eredményeit is közzéteszik - jegyezte meg a miniszter.

A testület munkájában a Magyar Tudományos Akadémia, az országos intézetek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai és egyetemi szakemberek vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.