Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 20. 14:09, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

A Népszabadság úgy tudja, nem lesz általános béremelés az egészségügyben, többletjövedelemre egyelőre csak az alkalmazottként dolgozó orvosok számíthatnak.

Várhatóan csak több lépcsőben, 2014-re valósulhat meg a rezidensszövetség követelése, hogy a kezdő orvosok átlagbére érje el a nettó 200 ezer, a szakorvosoké a 300 ezer forintot. A most jobban kereső orvosok kisebb, a rosszul keresők nagyobb emelést kapnak.

A lap információi szerint a 360 ezer forintnál kevesebbet kereső orvosok most bruttó 70 ezer forintra számíthatnak, míg az ennél többet keresőknek sávosan kevesebb jut. A lap szerint az 500 ezer forint felett keresőknek is jár majd bruttó 10-15 ezer forint emelés. A kormány a napokban véglegesíti az egészségügyi béremelést. Egyébként a béremelésről már 3 hónapja tart az egyeztetés a szakminisztérium és az ágazati érdekvédők között.

Elvben két-három hete a megállapodás is megszületett, de máig nem derült ki, hogy a kormány jóváhagyta-e az alku eredményét. Az időhúzást magyarázza, hogy a költségvetésben nincs konkrét forrása az orvosok és az ápolók béremelésének, jóllehet Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár február vége óta ígérte, hogy napokon belül várható a bejelentés.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére